spot_img
spot_img
spot_img
Vitez
oblačno
5.2 ° C
5.2 °
5.2 °
89 %
2kmh
100 %
Sub
5 °
Ned
5 °
Pon
7 °
Uto
6 °
Sri
4 °

Poticaji za kupovinu električnih vozila za 33 korisnika za prvi kvartal

- Oglasi -
- Oglasi -

Vlada FBiH danas je na prijedlog Federalnog ministarstva energije, rudarstva i industrije donijela odluku o izboru 33 korisnika poticaja za kupovinu električnih automobila, u ukupnom iznosu od 175.000 KM za period od 3. lipnja do 31. kolovoz ove godine.

Ovaj izbor izvršen je nakon provedenog Javnog poziva po Programu utroška sredstava tekućih transfera pojedincima. Javni poziv koji je objavljen 3. lipnja i otvoren je do 12. prosinca ove godine, ili do utroška raspoloživih financijskih sredstava. Povjerenstvo za selekciju prijava ima zadatak da pregleda pristigle zahtjeve, sačini listu formalno ispravnih zahtjeva i kvartalno (jednom u tri mjeseca) pripremi prijedlog odluke o izboru korisnika sa predloženim iznosima poticaja za dodjelu.

- Oglasi -

Podsjetimo, namjena Programa koji je Federalna vlada usvojila 19. svibnja ove godine je dodjela subvencija za kupovinu novih automobila, registriranih u Federaciji BiH za period od 1. siječnja do 12. prosinca 2022., a koji imaju isključivo električni pogon (električni automobili) i automobila koja uz motor sa unutrašnjim sagorijevanjem, pokreće i električni pogon (hibridni automobili). Tako je osigurano da iz Proračuna FBiH za 2022. godinu bude subvencionirana kupovina električnih vozila sa ukupno 1.000.000 KM.

- Oglasi -

Visina iznosa koji se dodjeljuje za električne automobile je 10.000, a za hibridne električne “plug-in” i hibridne “full hybrid” automobile 5.000 maraka.

Današnjom odlukom za dodjelu poticaja u prvom kvartalu, za 31 izabranog korisnika odobreno je po 5.000 KM za kupovinu “full hybrid” i “plug-in”, a po 10.000 KM za dva aplikanta za električne automobile.

- Oglasi -
spot_imgspot_img
spot_img

NAJNOVIJE OBJAVE

error: Sadržaj je zaštićen.