spot_img
spot_img
spot_img
Vitez
oblačno
1.2 ° C
1.2 °
1.2 °
82 %
1.5kmh
92 %
Ned
1 °
Pon
5 °
Uto
3 °
Sri
6 °
Čet
6 °

POTVRĐENO: Poznato hoće li poskupjeti struja do kraja godine

- Oglasi -

Električna energija u Federaciji Bosne i Hercegovine i Republici Srpskoj neće sigurno poskupjeti u ovoj godini, potvrdili su iz entitetskih regulatornih agencija.

Kako su za Faktor kazali iz Regulatorne komisije za energiju u Federaciji Bosne i Hercegovine (FERK), kako nalaže Pravilnik o opskrbi kvalificiranih kupaca električnom energijom i postupku promjene opskrbljivača, javni opskrbljivači promjene cijena moraju predložiti FERK-u najkasnije 60 dana od početka primjene novih cijena.

– Elektroprivreda HZHB niti Elektroprivreda BiH nisu podnijele takav zahtjev što znači da cijena struje do daljnjeg ostaje ista – odgovorili su iz FERK-a.

Iz Regulatorne komisije za energetiku Republike Srpske također ističu da nisu dobili ni jedan zahtjev za određivanje nove cijene električne energije.

– Do kraja ove godine struja u RS-u neće sigurno poskupjeti jer nismo dobili ni jedan zahtjev za korigiranje cijena od opskrbljivača ovom vrstom energije – izjavio je za Faktor Aleksandar Jegedić iz Regulatorne komisije za energetiku RS-a.

Hoće li struja poslije Nove godine odmah poskupjeti, u entitetskim regulatornim agencijama nisu željeli reći. Kažu da postoji zakonska procedura kod korigiranja cijena i to se mora poštovati.

- Oglasi -

NAJNOVIJE OBJAVE

error: Sadržaj je zaštićen.