spot_img
spot_img
spot_img
Vitez
isprekidani oblaci
15.6 ° C
15.6 °
15.6 °
84 %
1.8kmh
83 %
Pet
16 °
Sub
21 °
Ned
21 °
Pon
18 °
Uto
20 °

Poziv za dodjelu sredstava za podršku ublažavanju utjecaja tržišnih poremećaja i klimatskih promjena u poljoprivrednoj proizvodnji

- Oglasi -
- Oglasi -

Objavljen je javni poziv za dodjelu bespovratnih sredstava za mjeru podrške ublažavanju negativnog utjecaja tržišnih poremećaja i klimatskih promjena u primarnoj poljoprivrednoj proizvodnji.

Ciljevi ovog poziva jesu doprinos ublažavanju negativnog poremećaja na tržištu repromaterijala tokom 2022. godine na poljoprivredno-prehrambeni sektor u BiH nastalih kao posljedica pandemije Covid-19 i rata u Ukrajini, doprinos ublažavanju klimatskih promjena na poljoprivredno-prehrambeni sektor u BiH, optimizacija operativnih troškova, održavanje produktivnosti, likvidnosti i konkurentnosti poljoprivredno-prehrambenog sektora u BiH, te podrška stabilizaciji postojećih lanaca vrijednosti od primarne proizvodnje do prerade i plasmana proizvoda na tržište.

- Oglasi -

Prihvatljivi podnositelji prijava na ovaj javni poziv su mikro, mala i srednja poduzeća i/ili zadruge sa uspostavljenom mrežom kooperanata/individualnih poljoprivrednih proizvođača (u daljnjem tekstu kooperanti) koje se bave proizvodnjom i/ili preradom i/ili otkupom i/ili skladištenjem i/ili plasmanom svježih poljoprivrednih i gotovih prehrambenih proizvoda. U okviru ovog javnog poziva na raspolaganju je 3.9 milijuna KM, a sredstva podrške po jednoj prijavi mogu iznositi od 50.000 KM do maksimalno 300.000 KM. Iznos podrške po jednom kooperantu može iznositi od 1.500 KM do 15.000 KM. Obavezno financijsko sudjelovanje podnositelja prijave iznosi 25% ukupnog iznosa prihvatljivih troškova. Prijave se mogu podnijeti od 3.10.2022. godine, dok je krajnji rok za prijavu 12.10.2022. godine, do 17:00 sati.

- Oglasi -

Više informacija o ovom javnom pozivu možete potražiti na linku u nastavku https://eu4agri.ba/calls/javni-poziv-za-mjeru-podrske-ublazavanju-negativnog-uticaja-trzisnih-poremecaja-i-klimatskih-promjena-u-primarnoj-poljoprivrednoj-proizvodnji/

- Oglasi -
spot_imgspot_img
spot_img

NAJNOVIJE OBJAVE