spot_img
spot_img
spot_img
Vitez
vedro
28.1 ° C
28.1 °
28.1 °
48 %
0.3kmh
0 %
Pon
33 °
Uto
33 °
Sri
34 °
Čet
33 °
Pet
34 °
spot_img

Poziv županijama da ubrzaju obradu zahtjeva za isplatu sredstava potpore poljoprivrednicima

- Oglasi -
- Oglasi -

Program novčanih potpora u poljoprivredi i ruralnom razvoju za 2022. godinu u iznosu od 106.000.000 KM sa mjerama potpore koje trebaju doprinijeti održivosti i unaprjeđenju poljoprivredne proizvodnje, a koji je Vlada Federacije BiH usvojila proteklog tjedna, stupio je na snagu, priopćeno je iz Federalnog ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva.

Program novčanih potpora u poljoprivredi i ruralnom razvoju za ovu godinu omogućava da, nakon što županije dostave obrađene zahtjeve, budu isplaćena sredstva potpore poljoprivrednim proizvođačima.

- Oglasi -

,,Federalno ministarstvo poljoprivrede je u suradnji sa Federalnim ministarstvom financija osiguralo sredstva za isplate novčanih potpora u poljoprivredi i ruralnom razvoju. Zbog toga smo uputili poziv svim županijskim ministarstvima nadležnim za poslove poljoprivrede da ubrzaju proces obrade zahtjeva poljoprivrednih proizvođača, kako bi se nakon dostavljenih obrađenih zahtjeva stvorili preduvjeti za isplate novčanih potpora. Poljoprivrednicima je danas, pored visine poticajnih sredstava važna i redovnost isplata kada im je to najpotrebnije, tj. u vrijeme proljetne sjetve”, istaknuli su iz Federalnog ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva.

- Oglasi -

Na zajedničkim sastancima održanim tijekom veljače i ožujka resorni županijski ministri upoznati su o neophodnosti pravovremene obrade zahtjeva od županijskih ministarstava radi što brže isplate sredstava potpore poljoprivrednim proizvodačima, priopćeno je iz Federalnog ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva, prenio je Ured Vlade FBiH za odnose s javnošću. 

- Oglasi -
spot_img
spot_img

NAJNOVIJE OBJAVE