spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Poznato je dolazi li Ikea uskoro u BiH

- Oglasi -

Ulaskom kompanije Lidl na tržište Bosne i Hercegovine i intenziviranjem radova na izgradnji autocesta ponovno su se pojavila pitanja kada će švedski gigant IKEA otvoriti svoje trgovine u našoj državi.

- Oglasi -

Tim povodom redakcija portala Klix.ba se javila IKEA-i i pitala za njihove planove u vezi sa Bosnom i Hercegovinom. “Strateški plan širenja IKEA-e za sljedeće godine već je donesen i pažljivo se procjenjuje na godišnjoj razini. Ovdje Bosna i Hercegovina nije uključena, jer smo trenutno fokusirani na druge prioritete diljem svijeta”, rekli su.

U nastavku su priopćili da je širenje IKEA-e u budućnosti dio povjerljivog i dugoročnog planiranja. “Buduća prisutnost kompanije IKEA ovisi o raspoloživim resursima i našoj kontinuiranoj potrazi za tržištima i regijama s velikim potencijalom. IKEA neprestano procjenjuje svoje širenje na postojećim i novim tržištima, kao i razmatra nove franšize”, odgovorili su. To znači da će stanovnici Bosne i Hercegovine u najbliže prodavnice IKEA-e još zadugo ići do susjedne Hrvatske i Srbije. IKEA je švedski multinacionalni konglomerat sa sjedištem u Nizozemskoj koji dizajnira i prodaje namještaj spreman za sastavljanje, kuhinjske uređaje, dekoracije, dodatke za dom i razne druge proizvode i usluge za dom. IKEA, koju je 1943. godine pokrenuo Ingvar Kamprad, najveći je svjetski trgovac namještajem od 2008. godine.

- Oglasi -

NAJNOVIJE OBJAVE

error: Sadržaj je zaštićen.