Vitez
raštrkani oblaci
-6.1 ° C
-6 °
-6.1 °
100 %
1kmh
40 %
Ned
9 °
Pon
10 °
Uto
7 °
Sri
8 °
Čet
14 °

Predsjednik Vanjskotrgovinske komore BiH posjetio Vitez

U današnjoj posjeti Vitezu, predsjednik Vanjskotrgovinske komore Bosne i Hercegovine dr.sc. Vjekoslav Vuković i direktor Sektora za javna dokumenta Mirko Bošković, održali su odvojene sastanke sa predstavnicima kompanije Ecos, te predstavnicima Udruženja poslodavaca u Vitezu.

Obilazeći kompaniju Ecos, predsjednik Vuković upoznao je menadžment sa aktivnostima i ulogom Komore posebno ističući njen angažman i mjere koje su poduzete tokom prošle godine koju je obilježila pandemija koronavirusa. Također ih je upoznao sa planovima i započetim projektima digitalizacije koji imaju za cilj unaprijediti poslovanje Komore u korist bosanskohercegovačkih privrednika. Na sastanku je posebno razgovarano o carinskoj suspenziji za koju su predstavnici kompanije izrazili posebno zanimanje obzirom da uvoze inoks žicu koju koriste u svojoj proizvodnji.

Inače, kompanija Ecos d.o.o. Vitez na bosanskohercegovačkom tržištu postoji već 20 godina te je za taj period postalo prepoznatljivo ime u svijetu materijala za centralno grijanje, opremu za kupatila, keramičke pločice i vodovodni materijal. Proizvodni pogon Ecosa zauzima 1500 m2 prostora, a zapošljava 125 radnika.

U nastavku posjete Vitezu, predsjednik Vuković se susreo sa predstavnicima Udruženja poslodavaca i novoizabranim predsjednikom Mirkom Šakićem. Tokom sastanka poslodavci su izrazili posebnu zainteresovanost za mogućnosti prekogranične saradnje, kao i edukacije koje realizuje Komora. Predsjednik Vuković je naglasio da je Komora na usluzi kompanijama, te da su sve njene aktivnosti usmjerene ka unapređenju njihovog poslovanja i kreiranju povoljnijeg poslovnog ambijenta.

NAJNOVIJE OBJAVE

error: Sadržaj je zaštićen.