Vitez
oblačno
0.8 ° C
1 °
0.6 °
69 %
2.1kmh
90 %
Sub
-0 °
Ned
10 °
Pon
9 °
Uto
9 °
Sri
8 °

Prihodi od cestarine u FBiH veći od 36 milijuna KM

Javno poduzeće Autoceste Federacije BiH u 2020. ostvarilo je prihod od naplate cestarine u iznosu 36.360.191,22 KM bez izuzimanja PDV-a, potvrđeno je Feni iz tog poduzeća.

Kako se navodi u priopćenju, prihod od naplate cestarine se koristi za financiranje troškova redovitog poslovanja. Do sada je izgrađeno 113 kilometra autoceste na Koridoru 5-C kroz BiH (Zenica sjever – Zenica jug, Zenica jug – Tarčin, Međugorje – Bijača i Svilaj – Odžak). U studenome 2020. pušteno je u promet novih 11 kilometara autoceste na Zeničkoj obilaznici, a privode se kraju i radovi na izgradnji poddionice Buna – Počitelj, navodi se u izvješću.

Također, iz preduzeća Autoceste FBiH naveli su kako je u studenom 2020. potpisan Ugovor o dionica Poprikuše – Nemila dužine 5,5 kilometara. Kada su u pitanju aktualni radovi, iz kompanije su priopćili kako su u tijeku radovi na dionicama Počitelj – Zvirovići, Tarčin – Ivan, Tunelu Ivan, Vranduk – Ponirak i Ponirak – Vraca.

Pored radova koji su u tijeku iz poduzeća Autoceste Federacije Bosne i Hercegovine rekli su kako su trenutno u tijeku procedure za dionice Tunel Kvanj – Buna, Nemila – Vranduk, te Putnikovo brdo – Medakovo.

NAJNOVIJE OBJAVE

error: Sadržaj je zaštićen.