spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Prva privatna bolnica u BiH bit će otvorena do kraja godine, u tijeku zapošljavanja

Načelnik Efendić obišao gradilište prve privatne bolnice, najveće investicije u oblasti zdravstva u općini Novi Grad i BiH

- Oglasi -

Načelnik Općine Novi Grad Sarajevo Semir Efendić i direktor projekta ASA bolnice Rasim Jusufović, sa suradnicima obišli su gradilište prve privatne bolnice u Bosni i Hercegovini, a koja se gradi u općini Novi Grad, u ulici Džemala Bijedića, u naselju Otoka.

ASA bolnica će imati sedam spratova, kapaciteta 180 bolničkih kreveta, 10 operacijskih dvorana, a osigurat će radna mjesta za oko 350 zaposlenih. Načelnik Semir Efendić kazao je da gradnja nove bolnice nije svakidašnja stvar u Bosni i Hercegovini, te da se radi o veoma značajnom iskoraku za naš zdravstveni sustav. “Kao načelnik Općine prvi put sam u posjeti gradilištu i najvećoj investiciji u oblasti zdravstva u općini Novi Grad Sarajevo, ali i u Bosni i Hercegovini. Sretan sam kao načelnik da se to događa u našoj općini. Ova investicija važna je i za naš građevinski sektor, jer ovdje već duži vremenski period traju radovi, gdje je svakodnevno uposleno stotine građevinskih radnika, koji zarađuju svoju plaću. Sam objekt u potpunosti je opremljen suvremenim tehnologijama, a mi smo zemlja koja je u 21. stoljeću u potrebi za razvojem u svim oblastima. Kao društvo izdvajamo mnogo novca za zdravstvene usluge putem naših fondova, ali nažalost te usluge nisu tako dobre. Vjerujem da će ovakva jedna bolnica poslužiti kao primjer kako se treba boriti za svakog pacijenta. Kada sam razgovarao sa menadžmentom ove bolnice, ono što sam shvatio jeste da će se oni do kraja boriti za svakog pacijenta, što bi trebalo da rade sve ustanove, a mi to u zdravstvenom sustavu nažalost nemamo”, kazao je načelnik Efendić. Istaknuo je da je važno da naša zemlja ima veliki broj stručnjaka širom svijeta, koji rade u oblasti zdravstva, te da mnogo institucija širom svijeta u oblasti zdravstva nastupa na jedan menadžerski način gdje se nude bolji uvjeti liječnicima, te da se postojanjem ovakve ustanove daje mogućnost da se sa našim stručnjacima širom svijeta razgovara da oni ipak rade i u Bosni i Hercegovini.

Direktor projekta ASA bolnice Rasim Jusufović kazao je da građevinski radovi teku u onom tijeku kako je i planirano, te da su povoljne vremenske prilike pogodovale da se urade građevinski radovi koji su osjetljivi na temperaturu. Ovom prilikom istakao je novitet u bh. zdravstvu, a to je sustav komunikacije pacijenta s obitelji uz pomoć kojeg će obitelj u svakom trenutku biti upoznata sa stanjem pacijenta.

Također je dodao da trenutno rade na obradi svih prijava koje su pristigle tijekom raspisanog javnog oglasa za zapošljavanje.

Bolnica će pružati visokokvalitetnu medicinsku uslugu po zapadnim standardima

“Vrlo smo pozitivno iznenađeni reakcijom stručne javnosti, kao i brojem prijavljenih suradnika ASA bolnice. Ponosni smo da će članovi obitelji u svakom trenutku imati točnu informaciju u kojoj fazi liječenja se pacijent nalazi tj. da li je u pripremi za operaciju, je li operacija u tijeku, te nalazi li se u jedinici intenzivne njege ili je konačno sišao u recovery sobu. Također smo ponosni na to da će u bolnici biti porodilište, koje će se nalazit na trećem spratu naše zgrade. Uskoro će buduće majke moći vidjeti kako će to sve izgledati i koje usluge će sve biti pružene”, kazao je direktor Jusufović.

ASA bolnica će pružati visokokvalitetnu medicinsku uslugu po zapadnim standardima i predstavljat će mjesto izvrsnosti u svim svojim segmetnima djelovanja. Trenutno se provode intenzivni radovi na samoj građevini, a njihov završetak očekuje se krajem ove godine kada će ova bolnica otvoriti svoja vrata za sve pacijente.

- Oglasi -

NAJNOVIJE OBJAVE