spot_img
spot_img
spot_img
Vitez
oblačno
4.2 ° C
4.2 °
4.2 °
98 %
1.6kmh
100 %
Čet
4 °
Pet
8 °
Sub
10 °
Ned
8 °
Pon
13 °

Švicarski investitor ulazi u važnu investiciju u BiH

- Oglasi -

Nakon dugog niza godina, Stolac je sve više privlačan za investitore, i to najviše zbog svoje klime i potencijala za poljoprivredu, vinarstvo i pokretanje proizvodnje maslinovog ulja po kojem je nekad bio čuven.

- Oglasi -

Brojna ispitivanja su potvrdila da osim visokog kvaliteta, hercegovačka maslinova ulja odlikuje i ljekovitost i upravo to ga izdvaja u paleti maslinovih ulja. 

,,Dosadašnja testiranja pokazuju kako je područje Hercegovine i pogotovo Stoca pogodno za proizvodnju visoko kvalitetnih maslinovih ulja”, izjavio je Taner Aličehić predstavnik Varia Europe Properties AG.

- Oglasi -

On je naglasio da će planirane investicije u narednom periodu osigurati zapošljavanje radnika u čitavom lancu uzgoja i prerade ulja i srodnih proizvoda te osigurati značajna sredstva za daljnji razvoj infrastrukture i zajednice u cjelini.

- Oglasi -

Kako bi osigurali vidljivost autohtonih proizvoda investitori namjeravaju uložiti značajna sredstva i u izgradnju Hercegovačke kuće, kao posebnog prodajnog i uslužnog prostora u kojem bi gostima bili ponuđeni proizvodi koji su nastali na kamenu i pod suncem na području Stoca i Hercegovine.

Prilikom boravka u Stocu investitori iz Švicarske su se upoznali s potencijalima koji ima ova regija i mogućnostima sadnje novih stabala masline i to na površinama na kojima se donedavno uzgajalo smilje.

Stručnjaci angažirani od strane investitora smatraju da je ovo dobra prilika za vlasnike tih parcela da navedene površine aktiviraju i od počnu s uzgojem kvalitetne hercegovačke masline.

S obzirom na to da jedan od ključnih uvjeta visokih kvaliteta maslinovog ulja je da se u roku od 24 sata nakon branja masline šalju na preradu ili u uljare.

Samim time je jasno da bi pokretanje uljare na području Stoca pokrilo prestale dijelove Hercegovine koji su pokriveni maslinama, priopćen je iz Platforme CMC.

- Oglasi -
spot_imgspot_img
spot_img

NAJNOVIJE OBJAVE

error: Sadržaj je zaštićen.