spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Telemach tuži korisnike koji su raskinuli ugovor

- Oglasi -

Dobavljač TV i internet usluga Telemach, tuži korisnike koji su u siječnju 2021. godine raskinuli ugovor.

Redakciji Faktor, obratio se bivši Telemachov korisnik (ime poznato redakciji), ističući da se nad njim vrši tortura, te da “navedena kompanija nepoštuje korisnička i potrošačka prava”.

Ombudsman za zaštitu potrošača Saša Marić, kaže da su zaprimili 20 upita bivših Telemachovih korisnika, koji su im se obratili istim povodom.

– Telemach jeste prekršio zakonske i podzakonske akte. Potrošačima koji su nam se obratili odgovorili smo dopisom u kojem smo potkrijepili sve pravne akte – kazao je Marić.

Dopis je poslao i redakciji Faktora.

– Vi ste raskinuli ugovorni odnos koji je po svojoj pravnoj prirodi potrošački odnos, što znači da ste Vi u tom odnosu, de iure, dodatno zaštićeni Zakonom o zaštiti potrošača (Službeni glasnik BiH broj 25/06 i 88/15 – dalje u tekst ZZP) – stoji u uvodnoj rečenici dopisa kojim se obraćaju bivšim, tuženim korisnicima Telemacha.

Podsjetimo, problemi su nastali početkom prošle godine, kada je Telemach bez ikakve najave ukinuo svojim korisnicima kanale Arena sporta, zbog čega su mnogi raskinuli ugovor.

U dopisu je objašnjeno da se “promjene uvjeta poslovanja i cijene objavljuju u odgovarajućem obliku najmanje mjesec dana prije stupanja na snagu”.

- Oglasi -

NAJNOVIJE OBJAVE

error: Sadržaj je zaštićen.