spot_img
spot_img
spot_img
Vitez
oblačno
19.7 ° C
19.7 °
19.7 °
73 %
2.5kmh
100 %
Pon
18 °
Uto
18 °
Sri
21 °
Čet
21 °
Pet
22 °

Trgovački lanac BINGO ponovno povećao plaće zaposlenicima

Prema izjavama zaposlenika, radi se o prosječnom povećanju plaće od oko 10%.

- Oglasi -
- Oglasi -

Da radna snaga postaje imperativ velikog broja kompanija pokazuju izazovi kroz koje prolazi Bosna i Hercegovina, a najviše kroz iseljavanje stanovništva.

Odlazak stanovništva iz BiH naročito se odražava na segment radne snage pa se nerijetko mogu vidjeti primjeri kako postoji potreba uvoza radnika u određenim oblastima, poput građevinarstva i još nekih.

- Oglasi -

Kako bi u BiH pružili pristojne uvjete za rad i život, sve se češće mogu vidjeti potezi određenih kompanija koje povećavaju plaće radnicima. Jedna od tih kompanija je i trgovački gigant Bingo. Kako Klix.ba doznaje, više od 8.500 zaposlenih najvećeg domaćeg trgovačkog lanca u siječnju je potpisalo nove ugovore.

- Oglasi -

Prema informacijama, razlog je povećanje primanja, radnici kažu kako se radi o prosječnom povećanju plaće od oko 10%.

Bingo, koji je često na udaru kritika upravo u ovoj oblasti, drugi put u dvije godine povlači poteze s ciljem unaprjeđenja uvjeta rada trgovaca.

Nakon povećanja plaće iz 2020. godine, u jeku pandemije, kompanija je krajem 2021. godine iznenadila zaposlenike odlukom da im, pored regresa, isplati i nagradu u iznosu od 500 KM.

Iz sektora marketinga za Klix.ba su potvrdili da su napravljene određene izmjene, ali da u ovom trenutku ne mogu otkrivati više detalja te da će javnost informirati na godišnjoj press konferenciji, kada će predstaviti svoje poslovne rezultate.

Briga o radnicima, o uvjetima rada, te stvaranje ambijenta u kojem će radnik biti zadovoljan postaje primarni zadatak. Dugo iščekivana povećanja plaća radnicima polako postaju prioritet, a to je suštinski jedan od najbržih načina da se zaustavi iseljavanje stanovništva, ali i da se kroz potrošnju ojača domaća ekonomija.

- Oglasi -
spot_imgspot_img
spot_img

NAJNOVIJE OBJAVE