spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

TRS Dioniz iz Viteza za svoje prijatelje i suradnike organizirao nezaboravan vikend u Iloku. Zajedno proslavili Vinkovo

- Oglasi -

Vinarija TRS iz Iloka je i ove godine uz svoj Ilok bila glavno mjesto promocije vrhunskog i kvalitetnog vina, tradicionalne hrane, mjesto odličnog druženja, smijeha i neizostavne zabave, u što se uvjerila i novinarska ekipa portala viteški.ba.

Prošlog vikenda, od 20. do 22.01.2023. godine jedan dio susjedne nam Republike Hrvatske obilježio je blagdan svetog Vinka što je poznatije kao ,,Vinkovo”, a zahvaljujući, već poznatom poduzeću TRS Dioniz iz Viteza, mnogima iz središnje Bosne je sada jasnije kako se to obilježava ,,Vinkovo u Iloku”. Naime, ovaj blagdan je već dugo prisutan u iločkoj tradiciji, posjećuju ga mnogi, a karakterizira ga simbolično rezanje vinove loze, vješanje kobasice te se sve zalije s malo vina kako bi godina bila rodna.

Upravo zbog te lijepe tradicije, vlasnik poduzeća TRS Dioniz iz Viteza, Marin Fišić u suradnji sa vlasnicima Vinarije TRS iz Iloka, Bošnjakom i Faletarom, koji su ujedno i jedni od zaslužnih za organiziranje ove odlične manifestacije u Iloku, svoje poslovne partnere i prijatelje iz središnje Bosne je odlučio upoznati, najprije sa Ilokom, zatim sa prostorima gdje se TRS vino proizvodi, zatim sa samom manifestacijom ,,Vinkovo u Iloku”, a na kraju i sa vinogradima zbog kojih je ovo vino, već na vrhu ljestvice najboljih. Ove godine se manifestacija ,,Vinkovo u Iloku” održavala od petka do nedjelje. Sadržajan program manifestacije svi gosti su mogli ispratiti, zabave dobrodošlice bile su na svakom koraku, ali prema prijedlogu Vinarije TRS Dioniz iz Viteza i vlasnika Marina Fišića, njihovi gosti su u petak mogli uživati u prostorijama Vinarije TRS u Iloku. Neizostavna prezentacija vina, koja su plasirana pod imenom TRS još od 2007. godine, upoznavanje sa samim prostorom, a kasnije i degustacija vina, su obilježili početak proslave ,,Vinkovo u Iloku” za jedan dio gostiju iz središnje Bosne. Zabava je potrajala do dugo u noć na Najboljoj vinskoj zabavi u famoznom šatoru i nastup Aurelius benda, kojoj su nazočili i mnogi drugi gosti iz Viteza i okolice.

Drugoga dana tradicionalne manifestacije ,,Vinkovo u Iloku”, nakon prikupljanja dojmova i iščekujući ostatak prijatelja i gostiju iz Viteza, Novog Travnika i Travnika, TRS Dioniz iz Viteza, ponovno prema svom aranžmanu, je za svoje goste organizirao kratki izlet u Vukovaru gdje su posjetili neke od najpoznatijih lokacija toga grada. Druženje i zabavu su nastavili u Iloku već u poslijepodnevnim satima, kada su na pokladnom sajmu, uz degustaciju iločkih vina, raznovrsnu gastro ponudu i tamburaše dočekali pokladne jahače. Jahači su se kratko zadržali zbog kiše koja je i druge goste ometala, ali gosti iz središnje Bosne su vanjski prostor, ponovno zamijenili unutrašnjim, zahvaljujući Vinariji TRS i tako, uz vino i tamburaše, napravili uvod za drugu večer Najbolje vinske zabave, samo ovoga puta, uz bend Lege.

Središnji dan proslave ovogodišnjeg Vinkova u Iloku bio je svakako dan rezerviran za blagoslov vinograda, čime se ukazuje da bi godina trebala biti rodna. S obzirom da vlasnici Vinarije TRS svoje vinograde imaju na padinama Fruške Gore- Vinogorju Srijem i uključuju područja Dekan, Veliko Brdo, Principovac, Vukovo, Rađevac i Radoš, tradicionalno, sve svoje goste primili su pored vinograda u Radošu. Rezali su vinovu lozu, objesili kobasice te sve zalili s malo vina kako bi godina bila rodna. Svećenik je posebno blagoslovio vinograd, koji je mladi vinograd, ali zasađen nakon dugogodišnjeg starog vinograda te time poželio da i ovaj mladi vinograd nekada bude stari, prepun ploda, a kojega će kasnije zamijeniti i neke nove mladice vinove loze. Druženje se u prelijepom ambijentu među vinogradima nastavilo uz tamburaše, ukusne kobasice, pršut, razne vrste vina, Graševinu Chardonnay, Rajnski Rizling, Traminac, Bijeli Sauvignon i Muscat Blanc, naravno i druga vina, crna, Frankovka, Cabernet Sauvignon i Cabernet Franc. Osim blagoslova vinograda kojim se poželjelo da godina bude rodna, mnogi gosti su poželjeli da obitelji Faletar i Bošnjak, zajedno sa našim Fišićem, jednako napreduju te tako nastave održavati vinariju TRS, a samim tim i viteško poduzeće TRS Dioniz. Dalje, svi gosti su im zahvalni na svemu viđenom i proživljenom proteklog vikenda te su već najavili svoj dolazak sljedeće godine na manifestaciju ,,Vinkovo u Iloku” i degustacije najboljeg vina TRS vinarije.

- Oglasi -

NAJNOVIJE OBJAVE

error: Sadržaj je zaštićen.