spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Tvrtka iz Nove Bile radnicima isplatila 13. plaću u iznosu od 2000 KM

Izmjenom članka 14. pravilnika Zakona o porezu na dohodak, poslodavcima u Federaciji BiH omogućeno je da radnicima isplate jednokratne novčane pomoći u maksimalnom iznosu prosječne plaće u FBiH 1.080 KM bez plaćanja poreza i doprinosa.
- Oglasi -

Uredbu o pomoći stanovništvu uslijed rasta indeksa potrošačkih cijena je početkom srpnja donijela Vlada Federacije BiH, no ona se nije slagala sa zakonom koji je ubrzo i usklađen.

Neke tvrtke odmah su iskoristile to pravo i uplatite svojim radnicima jednokratnu pomoć, a među njima u središnjoj Bosni je i tvrtka MLM iz Nove Bile. 

I prije Uredbe Vlade FBiH smo razmišljali kako pomoći našim radnicima da prebrode ove trenutne udare uzrokovane inflacijom koji prijete da budu i malo trajniji. Sami smo planirali jednokratne pomoći i to se onda poklopilo s Uredbom Vlade FBiH, izjavio je za portal Centralna.ba direktor MLM-a Mato Biljaka. 

Poduzeće MLM doo iz Nove Bile bavi se međunarodnim transportom roba još od 1996. godine. Osnivač tvrtke je Mato Biljaka, a trenutni broj uposlenih  je 19 radnika.

Isplatili smo 13. plaću po 2000 KM za 19 radnika. Motivacija nam je bila, kao i naša ranija želja,  jednokratnom isplatom novčane pomoći pomoći radnicima u borbi s inflacijom, rekao je Biljaka za portal centralna.ba.

Hoće li ovaj potez tvrtke iz Nove Bile motivirati i ostale, preostaje vidjeti, a sugovornik portala se nada kako će tako biti.

- Oglasi -

NAJNOVIJE OBJAVE

error: Sadržaj je zaštićen.