Vitez
raštrkani oblaci
11 ° C
11 °
11 °
57 %
6.7kmh
40 %
Sub
12 °
Ned
12 °
Pon
9 °
Uto
9 °
Sri
8 °

U ponedjeljak potpisivanje ugovora za gradnju nove dionice autoceste

Cengiz insat Sanayi ve Ticaret A.S. gradit će dionicu autoputa na Koridoru Vc Poprikuše – Nemila. Riječ je o firmi koja je s velikim uspjehom izgradila dionicu Sarajevo – Tarčin, uključujući i dva velika tunela.

Vrijednost ugovora za izgradnju dionice autoputa na Koridoru Vc Poprikuše – Nemila je 208  milijuna eura s PDV-om. Ugovor o izgradnji ove dionice bit će potpisan u ponedjeljak 16. studenoga. Rok za završetak radova je 42 mjeseca, kazano je iz Autocesta FBiH. 

Dionica Poprikuše – Nemila je duga 5,5 kilometara i gradit će se prema ugovoru “design and build” (projektiraj i izgradi – žuti FIDIC). Od značajnih objekata gradit će se tunel Golubinja 3.659 kilometara, dva mosta, dva vijadukta, petlja Poprikuše i Središte za kontrolu prometa.

Izgradnjom tunela Golubinja skratit će se udaljenosti između Nemile i Poprikuša za oko pet kilometara.

Izgradnja ove dionice će se financirati sredstvima osiguranim u okviru ugovora o zajmu sklopljenog s Europskom bankom za obnovu i razvoj u visini od 70 milijuna eura, Europske investicijske banke u visini od 90 milijuna eura te bespovratnim sredstvima Europske unije u iznosu od 41,1 milijuna eura koja su osigurana u okviru Agende za povezivanje preko Investicijskog okvira za Zapadni Balkan.

NAJNOVIJE OBJAVE

Poznati dobitnici poticaja Općine Vitez za razvoj poljoprivredne proizvodnje i proljetnu sjetvu

Javni poziv za poticaj razvoja poljoprivredne proizvodnje i realizacija programa proljetne sjetve objavljen je 6.7.2020. godine, a povjerenstvo u sastavu Robert Toljušić,...

Popis tvrtki koje su najveći dužnici državi BiH

Uprava za neizravno oporezivanje Bosne i Hercegovine objavila je novu, osvježenu listu najvećih dužnika po osnovu poreza na dodanu vrijednost.

Planom javnih ulaganja predviđeno moderniziranje prometnica koje vežu Banja Luku i Lašvansku dolinu

Uvid u program javnih investicija institucija BiH za razdoblje 2021. - 2023. godine pokazuje kako Ministarstvo prometa i veza ima namjeru početi...

Otvoren moderno opremljen i sadržajan objekt u središtu Viteza (FOTO)

Novi ulaz u središte Viteza, kako smo i ranije pisali, svakim danom poprima konačne konture, a s time i sam grad dobiva...
- Advertisment -
error: Sadržaj je zaštićen.