spot_img
spot_img
spot_img
Vitez
oblačno
2.9 ° C
2.9 °
2.9 °
88 %
1.5kmh
100 %
Uto
3 °
Sri
4 °
Čet
5 °
Pet
7 °
Sub
8 °

U Sloveniju ove godine odselilo 12.200 radnika iz BiH

- Oglasi -
- Oglasi -

Odlazak radne snage iz BiH sve je veći, a za osam mjeseci ove godine tržište Slovenije ojačano je sa čak 12.257 domaćih radnika, a Njemačke sa 463 medicinara.

U Agenciji za rad i zapošljavanje BiH koja posreduje u zapošljavanju domaćih radnika u spomenute dvije zemlje navode da je u te dvije države ove godine otišlo više radnika nego lani. ‘Za isti period prošle godine u Sloveniju je otišlo 11.879 radnika iz BiH, a u Njemačku njih 360. Nismo posredovali pri zapošljavanju u druge države’, kazali su u Agenciji za rad i zapošljavanje. Na web stranici spomenute agencije svakodnevno se objavljuju oglasi Zavoda za zapošljavanje Slovenije u kojima traže vozače, kuhare, konobare, zidare ali i ostale zanatlije na domaćem tržištu.

- Oglasi -

Pored Agencije za rad i zapošljavanje BiH veliki broj domaćih radnika i samostalno pronalazi posao u zemljama širom Europe.

- Oglasi -

‘Mnogi ljudi preko obitelji, ali i kolega iz inozemstva pronalazi posao u Sloveniji, Njemačkoj, Italiji ali i drugim državama širom svijeta. Sigurno u BiH sada već nema nijedno domaćinstvo iz kojeg netko nije pronašao posao u inozemstvu’, naveli su u agencijama za posredovanje pri zapošljavanju.

- Oglasi -
spot_imgspot_img
spot_img

NAJNOVIJE OBJAVE

error: Sadržaj je zaštićen.