spot_img
spot_img
spot_img
Vitez
oblačno
19.7 ° C
19.7 °
19.7 °
73 %
2.5kmh
100 %
Pon
18 °
Uto
18 °
Sri
21 °
Čet
21 °
Pet
22 °

Udruženje poslodavaca FBiH traži rješavanje problema opskrbe strujom u narednih 15-20 dana

- Oglasi -
- Oglasi -

Predstavnici Udruženja poslodavaca Federacije Bosne i Hercegovine (UPFBiH) i sindikata iz realnog sektora pozdravljaju konačni angažman Elektroprivrede BiH i Vlade Federacije BiH na donošenju odgovarajućih odluka koje bi trebale riješiti problem opskrbe električnom energijom gospodarskih društava u FBiH u skladu sa Zakonom o električnoj energiji u FBiH.

UPFBiH i sindikati iz realnog sektora pozivaju zakonodavnu vlast, odnosno, Parlament FBiH da donošenjem odgovarajućih odluka riješe postojeću situaciju sa opskrbom kompanija električnom energijom u naredna dva do tri tjedna. Nerješavanje ovog problema u narednih dva do tri tjedna dovest će do nesagledivih posljedica za stanovništvo i gospodarstvo.Predstavnici zakonodavne vlasti što prije trebaju donijeti odluke kojima će se riješiti neometana opskrba električnom enegijom svih potrošača. Također, ove odluke trebaju omogućiti potpisivanje ugovora o opskrbi električnom energijom sa svim gospodarskim društvima. Predstavnicima zakonodavne vlasti u FBiH mora biti jasno da donošenje ovih odluka znači očuvanje desetina tisuća radnih mjesta u kompanijama, povećanje plaća za zaposlene, ali i nove investicije, nova radna mjesta i siguran priliv sredstava u proračunske i izvan proračunske fondove.

- Oglasi -

UPFBiH je svo vrijeme koliko traju pregovori o cijeni električne energije za gospodarska društva bio i ostao posvećen pronalaženju rješenja kojim će se zaštititi građani, radna mjesta, sva gospodarska društva i elektroenergetski sistem FBiH, navodi se u priopćenju iz agencije Prag.

- Oglasi -
spot_imgspot_img
spot_img

NAJNOVIJE OBJAVE