spot_img
spot_img
spot_img
Vitez
oblačno
4.1 ° C
4.1 °
4.1 °
99 %
0.4kmh
100 %
Pet
8 °
Sub
10 °
Ned
9 °
Pon
13 °
Uto
13 °

Vratio se iz Švicarske i pokrenuo posao u BiH, danas poručuje: Uspjeh je moguć

- Oglasi -

Kada govorimo o uspješnim poslovnim pričama u Bosni i Hercegovini, ne možemo da izostavimo “Bontex” Maglaj, kompaniju osnovanu 2005. godine, koja se bavi proizvodnjom visokokvalitetnih košulja.

- Oglasi -

Kompaniju je pokrenuo Senaid Husić koji se vratio u Bosnu i Hercegovinu iz Švicarske, u želji da u svom rodnom gradu Maglaju pokrene obiteljski posao.

Danas, pored toga što proizvode plasiraju na domaće, uveliko izvoze i na zapadno tržište, a najviše na tržište zemalja Europske unije.

- Oglasi -

Košulje sašivene u maglajskom “Bontexu” nose italijanski karabinjeri, pripadnici vojske Švicarske, ali i radnici austrijske pošte. U ovoj kompaniji je uposleno preko 200 radnika.

- Oglasi -

Priča počinje 1986. godine, kada je Senaid Husić otišao u Švicarsku da stiče znanja i iskustva potrebna za otvaranje tekstilne firme u BiH, zemlji u kojoj je odrastao.

Dva desetljeća kasnije, ispunio je svoj cilj, stvorivši upravo jednu od vodećih modnih kompanija koja gotovo da nema konkurenciju na domaćem tržištu.

Senaid naglašava kako mu je posebno značajno to što je pored osobnih izazova sa kojima se uspješno izborio, doprinio tome da svojim radom podrži razvoj i rast domaćeg gospodarstva te približi svojim sugrađanima činjenicu da je uspjeh moguć, gdje kod se nalazili.

 ,,,Moja želja je bila da stečeno znanje iskoristim u svojoj zemlji i da svojim primjerom ulijem nadu lokalnom stanovništvu, susjedima, obitelji i prijateljima da se na ovim prostorima može živjeti i uspješno poslovati”, rekao je nedavno Husić.

Maglaj je i ranije važio za grad sa razvijenom tekstilnom industrijom, što je Senaidu umnogome pomoglo da period tranzicije od osnivanja firme pa do uspješnog poslovanja prođe što brže i lakše.

Na njegovom putu mu je pomogla i Europska unija kroz projekt ‘EU4BusinessRecovery’.

Za unaprjeđenje proizvodnog procesa, kreiranje novih proizvoda kao i zadržavanje radnih mjesta, kompanija “Bontex” je od Europske unije dobila bespovratnih sredstava u iznosu od 98.000 KM.

Osim toga, ova sredstva su kompaniji pomogla da otvori pet novih radnih mjesta sa ciljem povećanja proizvodnje na 30 posto.

- Oglasi -
spot_imgspot_img
spot_img

NAJNOVIJE OBJAVE

error: Sadržaj je zaštićen.