spot_img
spot_img
spot_img
Vitez
oblačno
-0.6 ° C
-0.6 °
-0.6 °
95 %
1.1kmh
99 %
Ned
-2 °
Pon
5 °
Uto
4 °
Sri
6 °
Čet
5 °

Želite raditi kao pilot za Wizz Air: Kompanija traži kadete za svoju akademiju

- Oglasi -

Niskobudžetna aviokompanija Wizz Air  objavila je da povećava zapošljavanje na svojoj Akademiji pilota, programu obuke za kandidate koji žele da dobiju licencu komercijalnog pilota. Od njenog pokretanja 2017. godine, preko 100 kandidata je uspješno završilo program i sada rade u Wizz Airu kao piloti.

Program obuke, koji prihvata prijave kandidata sa malo ili bez iskustva, traje 18 mjeseci i dostupan je i na Trener Flight Academy u Mađarskoj i Egnatia Aviation u Grčkoj.

Integrirani ATPL program počinje Ab-Initio obukom gdje će kadeti steći teorijska znanja i vještine potrebne da postanu piloti. Kadeti koji uspješno diplomiraju napredovat će na napredniju obuku, koja uključuje petotjedni prijelazni kurs za operacije Airbus A320. Nakon toga, kadeti će proći posebnu obuku za aviokompaniju Wizz Air, prije nego što postanu punopravni prvi časnici aviokompanije.

U poređenju sa drugim programima avioprijevoznika, školarina za tečaj košta 61.460 eura. Kadeti su dužni da plate “samo” 13.950 eura prije tečaja, a preostalu naknadu aviokompanija plaća ako kadeti ispune standarde koji se zahtijevaju nakon petog mjeseca obuke. Kadeti će preostalu naknadu plaćati u ratama kada dobiju punu plaću kao prvi službenici u Wizz Airu.

- Oglasi -

NAJNOVIJE OBJAVE

error: Sadržaj je zaštićen.