spot_img
spot_img
spot_img
Vitez
oblačno
2 ° C
2 °
2 °
94 %
0.9kmh
100 %
Uto
5 °
Sri
4 °
Čet
4 °
Pet
7 °
Sub
9 °

Željeznice FBiH svojim radnicima isplatile po 800 KM pomoći

- Oglasi -
- Oglasi -

Željeznice Federacije BiH danas su svojim radnicima podijelile jednokratnu pomoć u skladu sa Uredbom Vlade FBiH o programu pomoći stanovništvu uslijed inflacije i rasta potrošačkih cijena.

Direktor ŽFBiH Enis Džafić rekao je Feni kako je danas izvršena isplata za 2.659 radnika ŽFBiH u iznosu od po 800 KM. Napomenuo je da su jednokratnu pomoć dobili svi radnici Željeznica FBiH izuzev članova Uprave.

- Oglasi -

– Željeznice FBiH su lider u prijevozu roba na tržištu BiH. Smatramo da Željeznice FBiH u usporedbi sa sličnim poduzećima u regiji, u zemljama koje nisu u EU, trenutno imaju najbolju poziciju kako sa financijskog aspekta, tako i sa obimom rada po kilometru pruge. Također, u ŽFBiH su veća i primanja radnika – rekao je Džafić za Fenu.

- Oglasi -

Željeznice FBiH su, prema njegovim riječima, u osam mjeseci ove godine ostvarile operativnu dobit od 14,9 miliona KM. Napomenuo je kako izmiruju redovno sve svoje obaveze prema Poreskoj upravi, kao i obaveze koje su nastale u ranijim godinama.

Ono što je neophodno u cilju poboljšanja uvjeta za prijevoz robe i putnika, kako je dodao, jeste da se odvoje značajnija sredstva za modernizaciju željezničke infrastrukture u skladu sa Transportnom strategijom željezničkog prometa koju su usvojila oba doma Federalnog parlamenta.

- Oglasi -
spot_imgspot_img
spot_img
IzvorRTV HB

NAJNOVIJE OBJAVE

error: Sadržaj je zaštićen.