spot_img
spot_img
spot_img
Vitez
oblačno
-1.8 ° C
-1.8 °
-1.8 °
91 %
1.2kmh
100 %
Sub
1 °
Ned
2 °
Pon
5 °
Uto
2 °
Sri
6 °

Zeničanin primoran ugasiti tvrtku: Bez posla ostaje 18 ljudi

,,Mušović Company” sa sjedištem u Zenici i poslovnom jedinicom u Glamoču, koja se bavi poljoprivredom, uzgojem domaćih životinja, proizvodnjom hrane kao i preradom i obradom drveta, osnovana je 2018. godine. Prvo je tri godine poslovala kao obrt.

- Oglasi -

Međutim, kompanija će nakon nekoliko godina uspješnog poslovanja staviti ključ u bravu.

Kako u razgovoru za portal “Avaza” ističe vlasnik kompanije Hadžo Mušović, razlog zatvaranja su visoki nameti prema državi.

,,Za ovih godinu dana sedam puta je bila inspekcija, ovo je neizdrživo. Naporno i predano sam radio sve ove godine. Mislio sam da će se neke birokratske stvari promijeniti i da ogromni porezi, doprinosi i ostale obaveze prema državi nisu uzalud”, započinje priču Mušović.

Mušović je bio i vlasnik kompanije “PS Waltz”, osnovane 2019. godine, koju je također morao ugasiti iz sličnih razloga.

,,“PS Waltz” je trebala biti prijevoznik i stolarija odnosno prerada drveta. Nakon gašenja kompanije, sve to sam prebacio na “Mušović Company””, naglasio je.

Dodaje i da su svi radnici također tu bili prešli.

,,Osamnaest radnika će ostati bez posla, od kojih su dvojica pred mirovinom. Jednom nedostaje oko godinu dana do mirovine. Ja ću pokušati do Nove godine sve moguće da spasim tvrtku. Srećom, dovoljno sam zaradio tijekom života da mogu da živim bez tvrtke”, govori Mušović i ističe da su njegove namjere jasne.

,,Ja sam čovjek koji u svom uredu ima najmanje 1.000 zahvalnica. Sve sportaše u Zenici sam podržao, sve staračke i dječje domove, nema tko nije pitao za pomoć a da mu je nisam pružio. Ja nisam čovjek koji je pare štedio. Ja ne štedim to, ja dajem, pomažem i dijelim svima kojima je to potrebno. To je po meni dužnost svakog čovjeka koji to može da si priušti”, naglašava.

U narednom periodu ima u planu da pomogne najugroženijoj i najranjivijoj katerogoriji našeg društva, umirovljenicima.

,,Umirovljenici su jedini koji sve prema državi ispoštuju, a jako malo im se vraća. Njima kada legne mirovina, prvo šta urade jeste da plate sve dadžbine prema državi. A onda njima šta ostane. A država je najmanje za njih uradila i najmanje radi za njih. Znam situaciju. Moj prijatelj je vlasnik ljekarne i nije se jednom desilo da sjedim kod njega, dođe neki umirovljenik sa receptima i onda se vrati jer ne može da plati lijekove”, ističe Mušović.

Početkom iduće godine planira 50 umirovljenika primiti na svoje imanje u Glamoču.

,,Tamo imam svoje objekte, 15-ak kuća. A već ovih dana ću vidjeti da napravim objekt na jednoj etaži zbog onih koji su slabije pokretni ili nepokretni”, zaključio je Mušović u razgovoru za portal “Avaza”.

Oglas za prijem planira objaviti u medijima kako bi se pročulo na nivou države.

- Oglasi -

NAJNOVIJE OBJAVE

error: Sadržaj je zaštićen.