viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 20.04.22 @ 11:26

U četvrtak, 21. travnja, poslušajte u Radio ateljeu na 3. programu od 18:00 audiodramu “Nemoj gasiti svjetlo” koja senzibilno iznosi bolni problem seksualnog nasilja nad maloljetnicama.  

,,Mama, jesi li ponosna na to što svaki dan ipak odlučim da me mrak neće progutati? Jaka sam, mama. Svaki dan smislim nove načine za preživjeti dan, a ima dana i kad zaboravim da sve boli. Bude cvijeće i… Budem mlada, mama… Onako kako sam bila prije onog dana. Mama, možda će jednom kuća biti dom. I ljubav. Tražit ću ljubav, mama i smijat ćemo se dok ne ostarimo, onako za pravo. Znaš, onako da nam bore pojedu čelo i lice. Neka jedu mama, to je prirodno. Sjedit ćemo na klupi u mom vrtu i sunce će padati po našim tjemenima koja će biti užarena od topline. Pokazivat ću ti cvijeće koje sam sadila, a ti ćeš me savjetovati koje bih još mogla posaditi. Ostarit ćemo onako kako svi stare, a ne od tuge. ”

Ana Dragozet „Nemoj gasiti svjetlo“

Mlada dramaturginja Ana Dragozet iz Viteza preddiplomski studij novinarstva završila je u Mostaru 2020. Iste godine upisuje diplomski studij kazališne dramaturgije na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu pod mentorstvom prof. Lade Kaštelan na Dramskom pismu i prof. Sibile Petlevski na Teorijskom istraživanju. U Zagrebu surađuje sa ZeKaeM-ovim učilištem kao dramaturginja, a na prvoj godini Diplomskog studija dramaturgije na Sveučilištu u Zagrebu za dramu „Nemoj gasiti svjetlo“ nagrađena je Rektorovom nagradom. Upravo ta drama će biti uprizorena u Radio ateljeu kao audiodrama u režiji Silve Ćapin i uz originalnu glazbu Stanislava Kovačića. Slojevita je to priča o seksualnom iskorištavanju maloljetne učenice na sportskom treningu, o obitelji koja ne želi iskreno razgovarati i negiranjem problema misli da ga tako rješava, da on prestaje postojati. Djevojka koja je silovana bori se i s mišlju o vlastitoj krivnji i pasivnosti, a protok vremena ne donosi olakšanje. Trauma nastavlja trovati sve njezine odnose.

OGLAS

Nakon premijenog emitiranja audiodramu „Nemoj gasiti svjetlo“ možete poslušati u rubrici Radio atelje / slušaonica. Čujemo se.

OGLAS
Oglasi
LM