viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 31.12.22 @ 12:41

Sinoć, 29.12.2022. godine, je HKD Napredak, podružnica Busovača organizirao svoj tradicionalni „Godišnji koncert“. Bio je to 13. Napretkov „Godišnji koncert“ i pokazalo se kako je to najposjećeniji događaj ne smo u Busovači nego i šire.

Osim što je ovaj koncert svojevrsna Napretkova Božićna čestitka svom gradu, ujedno je to i prilika da se mnogobrojnoj publici predstavi sve ono što su Napretkove sekcije radile u proteklih godinu dana. Dvorana je bila dupke puna i tribine u dvorani nisu bile dovoljne za sve one koji su željeli pogledati koncert i podržati rad busovačkog Napretka pa je publika morala zauzeti i dio partera.

OGLAS

Ovogodišnji program je bio vrlo raznolik. Folklorni sastav HKD-a Napredak, Busovača je izveo pet koreografija, a radi se o koreografijama koje su predstavile tradicijske pjesme i plesove, raznih mikrosredina Središnje Bosne, bunjevačkih Hrvata, a posebno iznenađenje je bila koreografija koju su busovački Napretkovci pripremili u suradnji s folklorašima HKD-a Napredak podružnica Vitez i ansamblom Ritter Ethno.

OGLAS

Mažoretkinje HKD Napredak podružnica Busovača su izvele 10 svojih koreografija kojima su se predstavili svi uzrasti ove sekcije.Mažoretkinje HKD Napredak s trenericama Draganom Bohutinski, Anom -Marijom Lucić i Marijom Popović na koncertu predstavile su se sa deset koreografija. Dječji sastav „Pačići“ najmlađe i najslađe mažoretkinje. Osim što su najslađe, one ozbiljno tehniciraju sa štapom, predstavile su se s koreografijom Frozen.Nakon toga uslijedio je solo kadet štap Ines Badrov. Ines je predstavila svoju koreografiju s kojom je osvojila srebrenu medalju ove godine na državnom prvenstvu mažoretkinja u Mostaru.Irena i Božena otplesale su koreografiju s kojom su osvojile treće mjesto na državnom prvenstvu mažoretkinja u Mostaru.Nakon toga otplesali su vrckavi kadeti svoju božićnom formacijskom koreografijom te juniori s pomponima.Senior Barbara Blažević predstavila je natjecateljsku koreografiju u kategoriji solo senior štap.Seniorska formacija već je poznata u našem gradu i šire. Formacija koja već skoro osam godina trenira mažoret ples i niže uspjehe i medalje. Predstavila se u dvije kategorije sa štapom i pomponima s kojima su osvojile srebrenu medalju na prvenstvu.Predzadnju mažoret točku otplesao je zlatni duo Ana Bilić i Marija Popović. Seniorski duo koji je u kategoriji pompon osvojio zlatnu medalju na prvenstvu.Na kraju svi timovi mažoretkinja otplesale su zajedničku koreografiju pod nazivom „Kao pahulja“. A našim mažoretkinjama želimo svu sreću iduće godine na mažoret prvenstvu i još puno medalja.Pored već navedenih sekcija HKD-a Napredak Busovača, na koncertu su se predstavili i gosti iz Viteza – folklorna sekcija HKD-a Napredak Vitez i ansambl Ritter Ethno. Pjesmom su publiku pozdravili članovi izvorne pjevačke skupine „sv. Anto“ iz Busovače, a spletom odsviranih narodnih melodija su se predstavili i Leo, Stjepan i Ivan – članovi HKD-a Napredak iz Busovače.

OGLAS
Oglasi
LM