viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 05.05.22 @ 20:48

Večeras je u prostorijama HKD „Napredak” podružnica Vitez, u sklopu kulturnog četvrtka, ali i obilježavanja Dana općine Vitez održana promocija knjige „Ćudljive vode” posavskog autora Matiasa Zečevića.

Roman ,,Ćudljive vode” inspiriran je velikim poplavama koje su pogodile Bosansku Posavinu i šire područje 2014. godine. Autor je romanom htio trajno ostaviti podsjetnik na ta nemila vremena. Roman je nastavak priče o životu ljudi u Posavini, koju je ovaj mladi čovjek započeo u svom prvom romanu ,,Iščekujući zoru” koji je također predstavljen u Vitezu prije dvije godine. Uz autora knjigu su predstavile Gabrijela Kurevija i Mihaela Meljanac, a moderirala je Marina Alilović.

OGLAS

Na samom početku nazočne je srdačno pozdravila predsjednica HKD ,,Napredak” Vitez i zahvalila se mladom autoru, kao i svim drugim mladim ljudima koji rade na očuvanju kulture, kako u viteškom Napretku tako i šire. Za odličan glazbeni dio bio je odgovoran zbor Osnovne glazbene škola Jakova Gotovca Novi Travnik PO Vitez koji je izveo pjesme, a koji su nedavno osvojili drugu nagradu na Federalnom natjecanju učenika i studenata glazbe u Zenici, kao i mladi klaviristi Amar Helda u klasi profesorice Ivane Kuzmanović i Gorana Kuzmanovića u klasi profesorice Anite Laštro, koji su četveroručno izveli Schubert- ov ,,Vojnički marš”.

OGLAS

Na koncu predstavljanja obratio se i autor Matias Zečević, koji je ukratko opisao sadržaj svoje knjige, a kojemu je namjera da nemile događaje koji su zadesili Posavinu približi ljudima širom BiH, a tako i Vitezu. Naglasio je kako ono materijalno što imamo danas i što nam je značajno može nestati preko noći, što su Posavljaci iskusili na vlastitom primjeru te je, kako u svojoj knjizi kaže, poručio “Život se ponovno osmjehnuo. Nakon silnih kiša stiglo je sunce koje nas je sve podsjetilo da trenuci nevolje u životu proteknu kao pljusak, a trenuci radosti procvatu kao najljepše cvijeće u proljeće. Jasno je da jedno bez drugog ne može”.

OGLAS
Oglasi
LM