viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 11.10.21 @ 18:58

Nakon samo tri nedjelje prikazivanja, film ,,Toma” redatelja Dragana Bjelogrlića, oborio je sve rekorde sa 500.000 gledatelja.

Film je ujedno upisao i lidersko mjesto u Srbiji po gledanosti u prvoj nedjelji prikazivanja – sa više od 100.000 gledatelja, baš kao i posjećenost u jednom danu (2. listopad) sa 35.000 gledatelja, prenosi Radiosarajevo.ba.

OGLAS

S druge strane, prethodnih dana je na društvenim mrežama uočeno neovlašteno dijeljenje linka na kojem se nalazi ovaj film.

OGLAS

Odmah po uočavanju, produkcijske kuće koje su vlasnici autorskih prava prijavile su sve nadležnim organima – Odjeljenju za visokotehnološki kriminal Ministarstva unutarnjih poslova Republike Srbije.

OGLAS

Istim povodom obavještena je i Antipiratska agencija Srbije (SAPA), koja je tijekom vikenda uočila više stotina linkova, koji su svi dalje procesuirani u suradnji sa nadležnim državnim institucijama.

Iz agencije SAPA napominju da ,,po krivičnom zakoniku Republike Srbije, kao i zemalja u regionu, svaki vid objavljivanja ili djeljenja autorskog djela spada u kršenje autorskih i srodnih prava, te da svatko tko se bavi ovakvim djelatnostima nosi punu krivičnu i materijalnu odgovornost za nastalu štetu”.

Svi uočeni korisnici koji su neovlašteno dijelili film ,,Toma”, obaviješteni su da ukoliko sa svojih naloga ne uklone sporni materijal, protiv njih će biti pokrenuta krivična prijava Tužiteljstvu za Visokotehnološki kriminal, koja će se odnositi na direktnu umješanost u neovlašteno iskorištavanje autorskog djela ili predmeta srodnog prava, kao i materijalnu nadoknadu za štetu nanesenu djelovanjem.

Producenti filma ,,Toma” Željko Joksimović i Dragan Bjelogrlić oglasili su se ovim povodom i pozvali prijatelje filma i poštovatelje umjetnosti Tome Zdravkovića da pravo iskustvo dožive u kinu, piše Blic.

,,Piraterija je nepoštovanje djela. Piraterija je krađa. Piraterija nema dušu. Svaki kadar, svaka kompozicija u filmu ,,Toma” snimljena je tako da se u njoj uživa na velikom platnu i svim pogodnostima koje nude današnja kina. I upravo tu emociju nikada ne možete doživjeti na monitorima kompjutera ili telefona. Ipak, veoma nas raduje činjenica da i pored nelegalnog djeljenja filma, publika i dalje u velikom broju odlazi u kino i na pravi način doživljava priču o Tomi”, poručili su Joksimović i Bjelogrlić.

Oglasi
LM