spot_img
spot_img
spot_img
Vitez
oblačno
-3.5 ° C
-3.5 °
-3.5 °
97 %
0.4kmh
100 %
Pon
5 °
Uto
3 °
Sri
6 °
Čet
7 °
Pet
1 °

GALERIJA OVNAK VITEZ: Održana likovna izložba i koncert uglednih hrvatskih umjetnika

- Oglasi -

U organizaciji poduzeća Ovnak, CM, AC Ovnak, Autocentra CMV i Sveučilišta/Univerziteta Vitez danas su u Vitezu održani koncert i likovna izložba “Advent“.

U galeriji Ovnak izložbom fotografija predstavio se hrvatski akademski slikar Željko Mucko, dok su na koncertu nastupili Ivana Lazar, sopranistica i prvakinja Hrvatskog narodnog kazališta Zagreb te Pavao Mašić, orguljaš i redoviti profesor na Muzičkoj akademiji u Zagrebu. Okupljeni su mogli uživati u izvedbi skladbi Goerga Friedricha Handela, Wolfganga Amadeusa Mozarta, Giuseppea Verdija te Adolphea Adama.

Okupljene je na početku događaja, u svojstvu pokrovitelja pozdravio Drago Kafadar, a prigodnim riječima su se obratili i fra Marko Kepić te gosti umjetnici, koji su naglasili zadovoljstvo jer ponovno dolaze u Vitez, na odlično organiziranu aktivnost u adventskom vremenu. Istaknuto je kako je izložba otvorena do 15. siječnja 2023. godine.

Izložbi i koncertu, gdje je domaćin bila obitelj Kafadar, nazočili su brojni ljubitelji umjetnosti, slikarstva i glazbe, kako iz Lašvanske doline, tako i iz ostatka BiH, a među gostima bili su brojni uglednici iz vjerskog, gospodarskog i društvenog života te nositelji zakonodavnih i izvršnih dužnosti u BiH na čelu s dr. Draganom Čovićem. Izložbi i koncertu nazočio je i veleposlanik Republike Hrvatske u BiH Nj. E. Ivan Sabolić.

- Oglasi -

NAJNOVIJE OBJAVE

error: Sadržaj je zaštićen.