viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 01.12.22 @ 21:19

U organizaciji poduzeća Ovnak, CM, AC Ovnak, Autocentra CMV i Sveučilišta/Univerziteta Vitez danas su u Vitezu održani koncert i likovna izložba “Advent“.

U galeriji Ovnak izložbom fotografija predstavio se hrvatski akademski slikar Željko Mucko, dok su na koncertu nastupili Ivana Lazar, sopranistica i prvakinja Hrvatskog narodnog kazališta Zagreb te Pavao Mašić, orguljaš i redoviti profesor na Muzičkoj akademiji u Zagrebu. Okupljeni su mogli uživati u izvedbi skladbi Goerga Friedricha Handela, Wolfganga Amadeusa Mozarta, Giuseppea Verdija te Adolphea Adama.

OGLAS

Okupljene je na početku događaja, u svojstvu pokrovitelja pozdravio Drago Kafadar, a prigodnim riječima su se obratili i fra Marko Kepić te gosti umjetnici, koji su naglasili zadovoljstvo jer ponovno dolaze u Vitez, na odlično organiziranu aktivnost u adventskom vremenu. Istaknuto je kako je izložba otvorena do 15. siječnja 2023. godine.

OGLAS

Izložbi i koncertu, gdje je domaćin bila obitelj Kafadar, nazočili su brojni ljubitelji umjetnosti, slikarstva i glazbe, kako iz Lašvanske doline, tako i iz ostatka BiH, a među gostima bili su brojni uglednici iz vjerskog, gospodarskog i društvenog života te nositelji zakonodavnih i izvršnih dužnosti u BiH na čelu s dr. Draganom Čovićem. Izložbi i koncertu nazočio je i veleposlanik Republike Hrvatske u BiH Nj. E. Ivan Sabolić.

OGLAS
Oglasi
LM