spot_img
spot_img
spot_img
Vitez
slabi snijeg
0.5 ° C
0.5 °
0.5 °
89 %
2.3kmh
100 %
Pet
-0 °
Sub
1 °
Ned
2 °
Pon
4 °
Uto
2 °

Gavran i Nuić posjetili Vitez: Ponosimo se odličnim radom ogranka Matice hrvatske Vitez

- Oglasi -

Danas su ogranak Matice hrvatske u Vitezu posjetili predsjednik Matice hrvatske Miro Gavran i gospodarski tajnik Ivica Nuić. Sastanak je održan u novootvorenom uredu Matice u Vitezu, koji je u kratkom vremenu preuređen i adaptiran, a ovom prigodom Gavran i Nuić su proglašeni  „kumovima“ ureda te su u znak toga Vitežanima darovali zbirku knjiga koja će upotpuniti knjižnicu ovog ogranka.

Članovi Predsjedništva Matice iz Viteza predstavili su aktivnosti koje je ogranak realizirao u proteklih šest mjeseci, jer je točno 21. lipnja ove godine u Vitezu osnovana Matica hrvatska. Nakon organizacijskih detalja i registracije u nadležnim tijelima državne uprave u Vitezu je adaptiran ured ogranka te održano svečano otvorenje, a priređena je i izložba fotografija biskupa fra Joze Garića. Također, proteklog tjedna u nakladi Matice hrvatske Vitez predstavljen je prvi broj časopisa za književnost, kulturu i društvena pitanja „Lašva“.

Veseli nas pratiti i podržati uspješan rast i razvoj ogranka Matice hrvatske u Vitezu. Kako sam kazao i na osnivačkoj skupštini ovaj ogranak osnovali smo u rekordno brzom roku od početne inicijative, a provedene aktivnosti u svega šest mjeseci svjedoče kako u Vitezu imamo jako kvalitetan tim. Naša vrata u Zagrebu su otvorena za svu moguću potporu Vitežanima“, rekao je Miro Gavran prilikom sastanka.

Predsjednik ogranka u Vitezu Željko Kocaj zahvalio se središnjici Matice na dosadašnjoj potpori te kazao da izuzetno cijeni ponovni dolazak visokog izaslanstva Matice iz Zagreba u Vitez što ide u prilog etabliranju Matice kao ključne hrvatske udruge uopće.

Inače, Matica hrvatska utemeljena je 1842. godine sa svrhom promicanja nacionalnog i kulturnog identiteta u područjima umjetničkog, znanstvenog i duhovnog stvaralaštva, gospodarstva i javnoga života te skrbi za društveni razvitak. Jedan je od najvećih i najvažnijih nakladnika knjiga i časopisa u Hrvatskoj, suosnivač Hrvatske gospodarske komore i Hrvatske akademije za znanost i umjetnost. U BiH Matica hrvatska ima 16 ogranaka, u Hrvatskoj 102, a izvan te dvije države još devet.

- Oglasi -

NAJNOVIJE OBJAVE

error: Sadržaj je zaštićen.