Vitez
vedro
6 ° C
6 °
6 °
100 %
1kmh
0 %
Sub
14 °
Ned
15 °
Pon
18 °
Uto
19 °
Sri
16 °

Izabrano novo vodstvo HKD Napredak Vitez (FOTO)

U domu HKD Napredak u Vitezu, u četvrtak, 15.10.2020. godine održana je redovita Izborna skupština podružnice HKD Napredak Vitez na kojoj je nešto manje od 50 nazočnih članica i članova Društva biralo novo vodstvo za naredne četiri godine.

Predsjedatelj Izborne skupštine Nikola Šarić otvorio je rad skupštine te nakon pozdrava gostiju dao prijedlog dnevnoga reda na izjašnjavanje. U svojstvu gosta članove skupštine pozdravili su Tomislav Bošnjak-Matić, načelnik općine Vitez, Zvonimir Čilić, bivši predsjednik HKD Napredak Vitez i Josip Križanović, dopredsjednik Središnje uprave HKD Napredak.

Obraćajući se nazočnima dosadašnji predsjednik viteške podružnice Napretka Zoran Kupreškić, u emotivnom obraćanju istaknuo je sve uspjehe Društva kroz proteklo vrijeme što daje pravo svakom Napretkovcu iz Viteza da se pohvali kako je dio najbolje organizirane podružnice ovog Društva. Kupreškić je naglasio broj članica i članova HKD Napredak Vitez te sve sekcije koje djeluju pri podružnici, a to su tamburaška, pjevačka, harmonikaška, folklorna te skupina mažoretkinja. Posebno značajna aktivnost je i uređenje tavanskih prostorija zgrade u kojoj HKD Napredak djeluje prema projektu arhitektice Nataše Križanović, a rekonstrukcija se upravo privodi kraju za što je putem Republike Hrvatske osigurano oko 35 000 KM.

Na skupštini je usvojeno Financijsko izvješće i Izvješće Nadzornog odbora, a zaslužnim pojedincima i pravnim osobama dodijeljene su i zahvalnice kao iskaz zahvale za potporu radu HKD Napredak Vitez.

Nakon provedenog izbornog procesa konstatirano je da će novi Upravni odbor činiti: Nikola Šarić, Darija Topić, Marina Alilović, Gordana Mišković, Ljilja Marić, Zdravko Vrebac, Mirjan Kupreškić, Zoran Kupreškić i Nataša Križanović.

U Nadzorni odbor izabrani su: Anto Zirdum, Dragan Babić, Milka Toljušić, Ivana Maros i Ivo Jandrić.

Također, izabrana je i nova predsjednica Upravnog odbora, a riječ o Gordani Mišković, dugogodišnjoj članici Napretka, voditeljici sekcije orkestra harmonika i profesorici glazbene kulture.

NAJNOVIJE OBJAVE

Danas se navršava 17 godina od smrti Marka Martinovića Cara

Danas, 23. listopada navršava se sedamdeset godina od smrti priznatog hrvatskog književnika iz Bosne i Hercegovine, Marka Martinovića Cara, koji je radni...

Nada Puđa u Vitezu predstavila knjigu Žena je žena

U Klubu Hrvatskog kulturnog društva Napredak podružnica Vitez održana promocija knjige Nade Puđa. Povodom tradicionalne aktivnosti HKD Napredak Vitez...

Poziv za upis učenika u školu crtanja i slikanja

ArTELJE se nalazi u zgradi nekadašnje Osnovne škole u Rankovićima kod Novog Travnika. Radionice su organizirane prema starosnoj dobi i likovnom umijeću,...

Najava: Izborna skupština HKD Napredak podružnica Vitez

Podružnica Hrvatskog kulturnog društva Napredak Vitez će u četvrtak, 15. listopada 2020. godine, u Vitezu održati izbornu Skupštinu. Skupština...
- Advertisment -
error: Sadržaj je zaštićen.