spot_img
spot_img
spot_img
Vitez
oblačno
2 ° C
2 °
2 °
94 %
0.9kmh
100 %
Uto
5 °
Sri
4 °
Čet
4 °
Pet
7 °
Sub
9 °

Izvršena formalno- pravna registracija Matice hrvatske Vitez, uskoro otvorenje ureda i prve aktivnosti

- Oglasi -
- Oglasi -

U zgradi Uprave poduzeća CM i Ovnak u Vitezu održana je redovita sjednica Predsjedništva Matice Hrvatske Vitez kojoj su bili nazočni i članovi Nadzornog odbora.

Na sjednici je istaknuta informacija kako je Matica hrvatska Vitez zadovoljila potrebne procedure te je upisana u registar nadležnog ministarstva, što u konačnici znači su zadovoljene sve formalno- pravne radnje za početak javnog djelovanja, te će se ova sjednica voditi kao prva, povijesna i službena sjednica izabranih tijela Matice u Vitezu.

- Oglasi -

Također, Predsjedništvo je izradilo i Plan rada MH Vitez do konca kalendarske godine te krenulo u pripremu dugoročnog programa rada, a kako je kazano aktivnosti valja pripremiti i realizirati s punim autoritetom Matice, kao najstarije hrvatske udruge, nositelja identiteta, kulture i izdavaštva u Hrvata.

- Oglasi -

Važna informacija je i ona o skorom otvorenju ureda Matice hrvatske u Vitezu, što je planirano tijekom jeseni, a sve uz prigodnu svečanosti i dodatne aktivnosti.

Javnost potsjećamo kako je Matica hrvatska u Vitezu osnovana prije dva mjeseca na osnivačkoj skupštini kojoj je nazočio i Miro Gavran, predsjednik Matice hrvatske, a tada su u Predsjedništvo izabrani Željko Kocaj, Jakov Križanović, Stjepan Alilović, Marko Lovrinović, Nikola Šarić, Kristina Livančić, Ivo Jandrić, a u Nadzorni odbor Josip Rajić, Ljiljana Marić te Valentin Kafadar.

- Oglasi -
spot_imgspot_img
spot_img

NAJNOVIJE OBJAVE

error: Sadržaj je zaštićen.