spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Kazališni dani u Vitezu: Predstave ‘Halatafl’ i ‘Pasija Jude Iškariotskog’ oduševile publiku

- Oglasi -

Kazališni dani u Vitezu nastavljeni su predstavama “Pasija Jude Iškariotskog” u izvedbi Hrvatskog teatra “Maska” iz Munchena te predstavom “Halatafl” Hrvatskog narodnog kazališta Šibenik. Publika u Vitezu najprije je uživala u glumačkim bravurama kazalištaraca iz Munchena, koji su pobrali simpatije i gromoglasan pljesak brojne publike.

- Oglasi -

Odličnu igru glumačkog ansambla upotpunili su zvučni i vizualni efekti, a publika je u dahu ispratila ovu priču čiji tekst i režiju potpisuje Marko Jukić. U predstavi igraju Igor Rajković, Cornelia Vlahović i Marin Bikić, a tehnička potpora su Ivana Krstanović i Martina Erdec, priopćeno je iz Gradskog kazališta mladih Vitez. Hrvatsko narodno kazalište Šibenik sinoć je oduševilo vrhunskom predstavom “Halatafl”. U drami s elementima komedije Darko Milas i Boris Svrtan maestralnom igrom oduševili su publiku u ispunjenoj Kazališnoj dvorani Vitez. Halatafl je naziv stare vikinške igre koja je kod nas poznata kao igra “vukovi i ovce” čije je glavno pravilo – ako vuk propusti pojesti ovcu – vuk gubi. Predstavu “Halatafl” režirali su i igraju Darko Milas i Boris Svrtan. U predstavi se glasovima pojavljuju Jakov Bilić, Franka Klarić, Petra Svrtan, Kim Končar, Ines Bojanić i Rajko Minković.

U nedjelju, 10. rujna, na Danima kazališta u Vitezu bit će odigrana predstava “Proba” Teatra “Kabare” iz Tuzle. Generalni pokrovitelj 15. Dana kazališta ”Vitez 2023” je Ministarstvo obrazovanja, znanosti, mladih, kulture i športa Kantona Središnja Bosna i ministar Bojan Domić, a partner festivala je ALF BiH.

- Oglasi -

NAJNOVIJE OBJAVE