viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 18.05.23 @ 11:56

U srijedu, 17. svibnja 2023. godine, je u Staroj franjevačkoj crkvi u Makarskoj održan solistički koncert, na kojem se na harmonici predstavio virtuoz Marko Plavčić, dugogodišnji član HKD “Napredak” Vitez.

OGLAS
Marko Plavčić

Na početku večeri, u ime domaćina, prigodnim govorom dobrodošlice sve nazočne pozdravila je Ecija Kuljiš, predsjednica HKD Napredak Makarska i poželjela im da uživaju u koncertu.

Oglas

Mnogobrojna publika na koncertu, kojega je organizirala HKD Napredak podružnica Makarska pod pokroviteljstvom Grada Makarske, je imala priliku istinski uživati u djelima klasične glazbe: A. Piazzola: Ave Maria, D. Scarlatti: Sonata E dur, K. 380, J. S. Bach: Preludijum i fuga b mol, W. A. Mozart: Sonata No. 13 B dur, Allegro,  V. Zubitsky: Slovenska sonata (prvi stav) i B. Dowlash: Postscriptum.

-Kao dugogodišnji član „Napretka“, ponosan sam što sam dio ove velike obitelji. Na jedan lijep način podružnice se druže na kulturnom, ali i umjetničkom planu. Velika mi je čast što sam večeras u Makarskoj i što imam priliku predstaviti se makarskoj publici. Nadam se da će biti prilike da surađujemo i u budućnosti. Program koncerta je raznolik, birao sam repertoar sa pažnjom-rekao je Marko Plavčić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na koncertu je u sklopu programa nastupio i Mješoviti zbor makarske podružnice koji je izveo dvije skladbe: Plovi barka i Pozdrav Anđela.

Mješoviti zbor HKD Napredak Makarska

Marko Plavčić, rođen je 9. srpnja 1999. godine u Zenici, Bosna i Hercegovina. Osnovnu glazbenu školu Jakova Gotovca, smjer harmonika, završio je u rodnom gradu Vitezu u klasi nastavnice Gordane Kačar.  Završio je Srednju glazbenu školu Jakova Gotovca u Novom Travniku u klasi profesora Emira Smajiša, instrumentalni odsjek – smjer harmonika. Nakon uspješno završene srednje škole upisuje Muzičku akademiju Univerziteta u Istočnom Sarajevu, vokalno instrumentalni odsjek, smjer harmonika, u klasi magistre Danijele Gazdić, red. prof. Prvi ciklus studija završio je 9. srpnja 2021. god., s najvišom ocjenom 10,0 te dobio zvanje diplomirani muzički umjetnik – akordeonista. Drugi ciklus završio je 6. srpnja 2022. god., s prosječnom ocjenom 10,0  i dobio zvanje master harmonike.

Oglasi
LM