spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Najava: Predstavljanje zbornika “Treperava svjetlost- 120 Napretkovih pjesnika” priređivača Ante Zirduma u Sarajevu

- Oglasi -

Hrvatsko kulturno društvo Napredak organizira predstavljanje zbornika pod nazivom “Treperava svjetlost–120 Napretkovih pjesnika” priređivača Ante Zirduma objavljenog u povodu obilježavanja 120 godina utemeljenja Hrvatskog kulturnog društva Napredak, a koje će biti upriličeno u sklopu programa tradicionalne manifestacije “Napretkovi božićni dani 2022.”.

Predstavljanje će se održati  u četvrtak, 8. prosinca 2022. godine u Galeriji “Gabrijel” Kamernog teatra 55, ul. M. Tita 56/II, Sarajevo s početkom u 18 sati.

O zborniku će govoriti: prof. dr. Snježana Šušnjara, urednik Franjo Bratić i priređivač Anto Zirdum.

U želji da baci svjetlost na duhovnu dimenziju svog djelovanja na književnom polju, HKD “Napredak” je odlučio prirediti ovu prigodnu panoramu poezije u kojoj su izabrane pjesme 120 pjesnika sa po jednom pjesmom objavljenom u glasilima HKD “Napredak” – primarno u godišnjacima, a potom i drugim publikacijama, odnosno u knjigama poezije u nakladi HKD “Napredak”. Uglavnom se radi o književnicima koji su Napretkovi članovi, stipendisti i simpatizeri u proteklih 120 godina od utemeljenja ili pak piscima koji su sudjelovali u nekoj od aktivnosti vezanoj za književni život i razne Napretkove projekte.

Izvor: HKD Napredak

- Oglasi -

NAJNOVIJE OBJAVE

error: Sadržaj je zaštićen.