viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 24.02.22 @ 23:12

U dvorani HKD Napredak Vitez predstavljena je knjiga don Luke Brkovića „U službi Bogu i čovjeku“. Knjiga je ovo koju je objavio HKD Napredak Sarajevo u povodu 50 godina svećeništva i 80 godina života don Luke Brkovića. Ova knjiga je zabilješka o bogatom i zanimljivom don Lukinom životu i radu, njegovim aktivnostima, svećeničkom i intelektualnom angažmanu u dugotrajnom svećeničkom pozivu. Don Luka Brković rođen je u Rostovu, općina Novi Travnik, 14. veljače 1940. godine. Za svećenika je zaređen 29. lipnja 1967. godine.

Okupljene goste pozdravila je predsjednica HKD Napredak podružnica Vitez i naglasila kako je večerašnje predstavljanje jedno u nizu događanja u povodu 120. obljetnice HKD Napredak.

Nadahnuto su o svećeničkom pozivu te o don Luki i njegovoj knjizi i životu govorili su msgr. dr. Ratko Perić, biskup Mostarsko-Duvanjski u miru i gvardijan Franjevačkog samostana u Fojnici, fra Mirko Majdandžić.

U glazbenomk dijelu programa nastupili su članovi Vitez ritter orchestra te mješoviti zbor Viteški akordi. Moderatorica je bila Ivanela Brković

Oglasi
LM