viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 21.04.22 @ 22:19

Večeras je u sklopu proslave Dana Općine Vitez upriličena promocija knjige autorice Ivane Zekić iz Viteza. Promocija knjige ,,Dobra vještica Hildi” održana je u amfiteatru Osnovne škole ,,Dubravica”.

Dobrodošlicu je poželjela ravnateljica OŠ ,,Dubravica” Olga Krezić, nakon koje je Korina Varešković sa pjesmom ,,Hej tetka, tetka” zapravo najbolja najava autorice Ivane Zekić, jer je Korina pjevala svojoj tetki koja piše svojoj djeci. Kako stoji u životopisu:
,,Cijeli svoj životni rad usmjerila je na rad s djecom i umjetnosti. Pisanjem se bavi od srednjoškolskih dana, no u periodu kada postaje majka posvećena je samo pisanju za najmalađe. Najveće nadahnuće su joj neiskvarenost dječjeg srca i svaki osmijeh proistekao iz njene pisane riječi. Rođena 1987. godine u Zenici djetinjstvo i većinu svog života provodi u Busovači, gdje završava osnovno
i srednje obrazovanje. Diplomirala je Razrednu nastavu na Pedagoškom fakultetu u Zenici, a master titulu stječe u Mostaru na Univerzitetu “Džemal Bijedić”. Prvijenac, knjigu za djecu pod nazivom “Čarobno jezero” objavila je u svibnju 2019. godine.
Rad s djecom ne prestaje izlaskom iz škole gdje obavlja svoje istinsko zvanje, svoju kreativnost prelijeva i kroz mnoge sate provedene u pripremama dramskih radionica u HKD ,,Napredak” podružnica Busovača, odnedavno i kroz literarne radionice programa CESI u organizaciji udruge UZOR te čitaonicama koje rado priprema u dječjim vrtićima.

Oglas

Kako je ovo knjiga za djecu za glazbeni ugođaj pobrinula su se upravo djeca i to ona najbolja iz Osnovne glazbene škole ,,Jakov Gotovac” PO Vitez. Nakon recenzija i govora lektorica, obratila se i autorica Ivana Zekić, koja je posebnim riječima ukazala na važnost slikovnice, jer je to slikovnica za njene djevojčice, ali i ostavština za djecu koju uči, ali i onu koju će tek učiti.

Oglasi
LM