spot_img
spot_img
spot_img
Vitez
oblačno
3 ° C
3 °
3 °
79 %
2.8kmh
100 %
Uto
3 °
Sri
7 °
Čet
8 °
Pet
8 °
Sub
7 °

Premijera predstave “Začarana princeza” oduševila publiku u Busovači

- Oglasi -

Premijera predstave ,,Začarana princeza” najmlađih busovačkih kazalištaraca oduševila je u srijedu (15. prosinca 2021. godine) prepunu kino dvoranu Theatre u Busovači i od srca nasmijala najmlađe, ali i one starije. O oduševljenju predstavom najbolje govori višeminutni pljesak na kraju predstave, kojim je publika nagradila mlade glumce iz Busovače.

S obzirom na interes gledatelja i prepunu kino dvoranu, iz udruge UZOR Busovača i GKM Vitez najavljuju novo igranje ove predstave u siječnju u Busovači te nakon toga i u Vitezu.

Diplomirani glumac Marko Mirković kao redatelj ove predstave nakon premijere nije krio oduševljenje izvedbom mladih kazalištaraca:

,,Još jedna uspješna premijera je iza nas. Veliki broj mladih glumaca iz predstave su prvi put kreirali svoje glumačko umijeće u vidu kazališne predstave i zaista su briljirali u tome. Svakako treba spomenuti i publiku koja je bila velika podrška glumcima te svojom brojnošću jako bitan faktor kulturnog i umjetničkog života grada Busovače. Cijela ekipa je ponosna ishodom cijele priče koja će se nastaviti kroz daljnji niz igranja predstave, a u budućnosti i kreiranju novih komada”, naglasio je on.

U predstavi ,,Začarana princeza” igraju: Nera Akrap, Morena Vujica, Iva Relota, Stjepan Marković, Maja Laštro, David Petrović, Dragan Pušić, Jure Ivanović, Nora Vujica, Mia Vujica i Doris Varešković. Autor predstave je Tode Nikoletić. Režiju i adaptaciju potpisuje Marko Mirković. Asistentica režije je Nera Akrap. Izvršni producenti predstave su Ivan Sajević i Dario Plavčić.

Predsjednik udruge UZOR i jedan od izvršnih producenata predstave, Dario Plavčić, naglasio je kako je riječ o bajci koja ima pomalo neobičan početak, neobičan zaplet te neobičan rasplet.

,,Svaka bajka ima svoj početak pa tako i ova, ali za razliku od ostalih, ova bajka ima pomalo neobičan početak…Ali i neobičan zaplet, i neobičan rasplet… Riječ je o našoj novoj premijeri koja je nastala kao plod partnerstva udruge UZOR iz Busovače i GKM-a Vitez. Želja nam je bila publici za kraj godine pokloniti još jednu premijeru u kojoj će uživati svi bajkoljupci, mališani, mladi, ali svakako i odrasli, s obzirom na to da se radi o jednoj neobičnoj bajci. Vjerujem kako je publika uživala i ostala bez teksta nakon dosita maestralne izvedbe mladih kazalištaraca”, rekao je Plavčić istaknuvši:

,,Tijekom protekla tri tjedna imali smo ukupno tri igranja naših predstava. 1. prosinca igrali smo predstavu ,,Tartuffe”, nakon toga 8. prosinca predstavu ,,Sedam Snjeguljica i patuljak” te u srijedu, kako je već navedeno, predstavu ,,Začarana princeza”. Sav prihod od ulaznica odlučili smo darovati onima kojima je potrebna ispružena ljudska ruka i suosjećanje. U tome smo prepoznali udrugu ,,Dar srca” iz Busovače koja već godinama pomaže potrebite u našem gradu.”

- Oglasi -

NAJNOVIJE OBJAVE

error: Sadržaj je zaštićen.