spot_img
spot_img
spot_img
Vitez
isprekidani oblaci
21 ° C
21 °
21 °
79 %
1.3kmh
59 %
Sub
29 °
Ned
30 °
Pon
34 °
Uto
35 °
Sri
33 °
spot_img

Promocijom knjige viteškog književnika započeta kulturna suradnja između Viteza i Odžaka

- Oglasi -
- Oglasi -

U Centru za kulturu Odžak predstavljena je knjiga Ljubav i osveta u doba Hasanaginice, a budući da je iz Odžaka pjesnik Ivo Kobaš, zastupljen u prigodnoj stopjesnici dječje poezije, predstavljena je djelomično i knjiga Pupoljci sanjare vezeni most koju je priredio Anto Zirdum.

Ljubica Radić je pročitala osvrt Ive Kobaša poslan iz Nizozemske u kojemu se Kobaš vrlo iskreno osvrnuo na svoje strepnje prije čitanja i svoje odušeljenje poslije čitanja knjige te ju je toplo preporučio.
Anto Marinčić je u svome predstavljanju posebno naglasio ulogu narodnog genija slipog Pilke koji se u tekstu ovog romana provlači kao autor Hasanaginice , a antiratni diskurs podcrtao sličicom o Hiperboreji, mitskoj pacifističkoj zemlji.
Ana Dragozet se u svome video obraćanju osvrnula upravo na ulogu ljubavi na putu traženja mirnog života.

- Oglasi -

U glazbenom dijelu nastupili su članovi Napretkovog Ritter ethno ansambla, Benjamin Topčić i Maja Mišković posebice izvođenjem dijelova iz prve bh. opere Hasanaginica.

- Oglasi -

Autor knjige naglasio je kako je glavni motiv i preokupacija zapravo pitanje prava da se pobjegne od rata, navodeći da se Andrićeva priča Pismo iz 1920. zapravo u svojoj suštini bavi tim pravom, a da se suvremena civilizacija danas tako suočava s tim pravom na pozornici međunarodnog humanitarnog prava.

Ovo je bila prigoda da se uspostavi kontakt između HKD Napredak Vitez i Odžak uoči zajedničkog koncerta u Odžaku 11. lipnja ove godine, kao i moguće suradnje s Otvorenom kućom u Garevcu.

- Oglasi -
spot_img
spot_img

NAJNOVIJE OBJAVE