viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 09.10.22 @ 12:02

U okviru obilježavanja 25 godina uspješnog rada, uposlenici Javne ustanove „Centar za kulturu općine Travnik“, su u ovoj 2022. godini, pripremili niz programskih sadržaja, festivala, projekata i aktivnosti, a sve sa ciljem obilježavanja ovog značajnog jubileja.

Svjesni smo činjenice da bez kulture ni mi kao društvo nemamo napredak, stoga smo zajedničkim snagama sve ove godine radili na njenom očuvanju i afirmaciji. Svakako, ovo je neprekidan proces i treba da bude primjer dobre prakse i generacijama koje dolaze iza nas.

OGLAS

Ključni segment poslovanja Centra za kulturu, u proteklim godinama je bio kreiranje vlastitih programskih sadržaja, što je rezultiralo programima kao što su: projekt „Kreativni zimski i ljetni raspust“, kulturna manifestacija „Travničke večeri“, kazališni/art festival „Ogledalo svijeta u očima djeteta“, zimski festival za djecu „Veseli snježni Travnik“, svečanost „Svečana dodjela nagrada Centra“ i drugi.

OGLAS

S tim u vezi, već drugu godinu za redom organiziramo „MONO FEST- festival prvog lica“, koji u znaku obilježavanja 25 godina poklanjamo prijateljima i partnerima ustanove, te građanima Travnika i regije.

OGLAS

Festival ove godine ima internacionalni, regionalni karakter i obuhvaća programske sadržaje:

  • 10.10., (ponedjeljak), Dragan Marinković – Maca„Kakva ti je žena takav ti je život“, kazališna predstava;
  • 11.10., (utorak), Boško Jović i gosti, „Strings“, koncert i promocija knjige;
  • 12.10., (srijeda), Sead Zele Lipovača„Internal ways of love“, promocija solo albuma i promocija autorizirane biografske knjige grupe Divlje Jagode „U malom vrtu raste divlji plod“. Posebni gost: Toni Janković ( „Jedina moja“, „Krivo je more“….), piše Travnicki.INFO.
Oglasi
LM