spot_img
spot_img
spot_img
Vitez
oblačno
7.9 ° C
7.9 °
7.9 °
92 %
0.9kmh
100 %
Ned
10 °
Pon
14 °
Uto
10 °
Sri
10 °
Čet
10 °

Sutra započinje Mono Fest: Centar za kulturu općine Travnik građanima poklonio besplatne nastupe regionalnih zvijezda

- Oglasi -
- Oglasi -

U okviru obilježavanja 25 godina uspješnog rada, uposlenici Javne ustanove „Centar za kulturu općine Travnik“, su u ovoj 2022. godini, pripremili niz programskih sadržaja, festivala, projekata i aktivnosti, a sve sa ciljem obilježavanja ovog značajnog jubileja.

Svjesni smo činjenice da bez kulture ni mi kao društvo nemamo napredak, stoga smo zajedničkim snagama sve ove godine radili na njenom očuvanju i afirmaciji. Svakako, ovo je neprekidan proces i treba da bude primjer dobre prakse i generacijama koje dolaze iza nas.

- Oglasi -

Ključni segment poslovanja Centra za kulturu, u proteklim godinama je bio kreiranje vlastitih programskih sadržaja, što je rezultiralo programima kao što su: projekt „Kreativni zimski i ljetni raspust“, kulturna manifestacija „Travničke večeri“, kazališni/art festival „Ogledalo svijeta u očima djeteta“, zimski festival za djecu „Veseli snježni Travnik“, svečanost „Svečana dodjela nagrada Centra“ i drugi.

- Oglasi -

S tim u vezi, već drugu godinu za redom organiziramo „MONO FEST- festival prvog lica“, koji u znaku obilježavanja 25 godina poklanjamo prijateljima i partnerima ustanove, te građanima Travnika i regije.

Festival ove godine ima internacionalni, regionalni karakter i obuhvaća programske sadržaje:

  • 10.10., (ponedjeljak), Dragan Marinković – Maca„Kakva ti je žena takav ti je život“, kazališna predstava;
  • 11.10., (utorak), Boško Jović i gosti, „Strings“, koncert i promocija knjige;
  • 12.10., (srijeda), Sead Zele Lipovača„Internal ways of love“, promocija solo albuma i promocija autorizirane biografske knjige grupe Divlje Jagode „U malom vrtu raste divlji plod“. Posebni gost: Toni Janković ( „Jedina moja“, „Krivo je more“….), piše Travnicki.INFO.
- Oglasi -
spot_imgspot_img
spot_img

NAJNOVIJE OBJAVE

error: Sadržaj je zaštićen.