spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

U Busovači promoviran roman “Johnny B” autorice Sanje Babić-Đulvat

U organizaciji udruge UZOR Busovača, a u okviru Božićnih dana kulture, sinoć je u busovačkoj kino dvorani Theatre promoviran roman “Johnny B” autorice i književnice Sanje Babić-Đulvat. Promocija je privukla veliko zanimanje Busovljaka, ali i posjetitelja iz susjednih općina.

- Oglasi -

Kako je u svojoj recenziji kazala Božena Volić, osim širokih vremenskih koordinata, roman je i prostorni, te roman paralelnih radnji.

“Sve počinje doseljenjem jednog od glavnih junaka u mali bosanski grad, ali se potomci dviju obitelji raseljavaju, što zbog školovanja, što zbog rata. Tema odrastanja i motiv utjecaja djetinjstva na zrelo životno doba prerasta u egzistencijalni odabir iz nužnosti, a ljubav je shvaćena kao jedna od njih, vjerojatno i najvažnija”, napomenula je recenzentica Volić.

O romanu je govorio i recenzent Ivan Volić, kazavši kako se roman žanrovski može odrediti kao generacijski roman, s puno imena. Međutim, autorica romana upravo tim pokazuje svoje spisateljsko umijeće, jer ta imena ne stvaraju konfuziju i postaju nam nevažna, a svako poglavlje postaje zasebna priča. Volić je posebno naglasio da je interpretativni prostor novog romana Sanje Babić-Đulvat beskrajno velik, ali ipak se čini, kako je rekao, da ga možemo svesti samo na jednu riječ, a to je – traganje.

Na promociji u Busovači prisutnim se obratila i autorica romana „Johnny B“, Sanja Babić-Đulvat.

Autorica Sanja rekla je kako je do sad objavila jedanaest naslova, a ovo joj je četvrti roman. U njemu se, sublimira njeno književno i životno iskustvo.

“Da je život zagonetka, a umjetnost odgonetanje. Sve je u tajni dobra i zla, a književnost otkriva puteva kojima nadvladavamo strah i bol”, naglasila je autorica romana Sanja Babić-Đulvat.

Na sinoćnjoj promociji odlomke romana čitali su glumci Ivanela Brković i Marko Mirković.

- Oglasi -

NAJNOVIJE OBJAVE