viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 18.11.22 @ 15:36

Hrvatsko kulturno društvo ,,Napredak” podružnica Vitez višemjesečnim projektima priprema stalnu postavu Etno galerije u svojim prostorijama.

Povodom ovog velikog i za sve, značajnog projekta, organizira reviju narodnih nošnji bosanskohercegovačkih regija i susjednih zemalja.

OGLAS

Velika glazbeno-scenska revija narodnih nošnji u kojima bit će održana u četvrtak, 24. studenog 2022. godine u sportskoj dvorani Srednje škole Vitez sa početkom u 18:30 sati.

OGLAS

Ideja je da pored revije dvadesetak narodnih nošnji iz raznih krajeva BiH i država u okruženju, koje će nositi manekeni iz HKD ,,Napredak” Vitez, Busovača i Odžak te članovi BZK ,,Preporod” iz Viteza, KUD ,,Sv. Ante- Cim” iz Mostara i ,,Stari Hrast” iz Novog Travnika te IFS ,,Sloga” Guča Gora, za ovu prigodu bude pripremljena i praizvedba originalne koreografije „Podunavska zavrzlama“.

OGLAS

,,Podunavska zavrzlama” skladba je profesorice Gordane Mišković, a kako navode iz viteškog Napretka u njoj se glazbeni obrazac  karakterističnog i prilično reprezentativnog bh. kola zavrzlama kompilira s ritmovima valcera, mazurke, polke i drugih  europskih trokoraka i  tu je stvorena autentična ,,Podunavska zavrzlama”. Kompoziciju sviraju članovi Napretkovog Ritter Ethno orkestra. Dva vrsna koreografa Zoran Kupreškić iz Viteza i Ivan Križanović iz Busovače intenzivno rade na potpuno novoj koreografiji neviđenoj na našim prostorima u kojoj sudjeluje 60 izvođača.  Novina ove koreografije je i u činjenici da će igrači odjenut različite nošnje, u fundusu HKD Napredak Vitez nalazi se 11 kompleta različitih nošnji , dok Busovača ima  tri kompleta.

Svečano otvaranje galerije održat će se nakon programa, a za javnost galerija će biti otvorena od 25. studenog 2022. godine. 

Budite nam dragi gosti, poručuju iz HKD ,,Napredak” Vitez.

Oglasi
LM