spot_img
spot_img
spot_img
Vitez
isprekidani oblaci
15.2 ° C
15.2 °
15.2 °
61 %
4.8kmh
79 %
Sri
14 °
Čet
22 °
Pet
26 °
Sub
29 °
Ned
23 °
spot_img

U Vitezu održana promocija romana ,,Ljubav i osveta u doba Hasanaginice”

- Oglasi -
- Oglasi -

Sinoć je u dvorani HKD Napredak održana promocija nove knjige Ante Zirduma, mini romana ,,Ljubav i osveta u doba Hasanaginice”, inače dvadeset i trećeg autorskog djela ovog plodnog autora.

Na samom početku učenici Srednje škole Vitez su izveli inscenaciju iz romana prema dramatizaciji profesorice Renate Toljušić i tako na neuobičajen način uveli publiku u djelo o kojemu je govorio književnik Anto Marinčić, koji je posebno apostrofirao autorovo spominjanje Hiperboreje, koja u djelu simbolizira antiratni diskurs.

- Oglasi -

Kompilaciju glazbenih tema iz opere Hasanaginica, po aranžmanu profesorica Ljiljane Marić i Gordane Mišković premijerno su izveli Marko Plavčić na harmonici i Maja Mišković na violini te na poseban način dali obol cijelom programu predstavljanja knjige.

- Oglasi -

Kratkim video snimkom osvrt na knjigu dala je i mlada vitežanka Ana Dragozet, studentica pete godine dramaturgije u Zagrebu.

Ivanela Brković je ležerno moderirala program te pročitala izvatke iz recenzija Nikole Šimića Tonina i Jasmine Hanjalić.

Autor Anto Zirdum se zahvalio svim sudionicima i napomenuo da je ovo djelo nastalo na nagovor Marinka Brkića i da je on u njemu ostao vjeran svom redukcionalističkom opredjeljenju jer naprosto poštuje suvremenog čitatelja i njegovu sposobnost predočavanja, a knjižica ima više planova i niti koji cijelu priču upliče u klupko i pozoran čitatelj će svaki za sebe biti pronađen u nekom od tih planova.

- Oglasi -
spot_img
spot_img

NAJNOVIJE OBJAVE

error: Sadržaj je zaštićen.