viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 26.04.22 @ 17:32

Održana još jedna aktivnost u sklopu obilježavanja programa ,,Dani općine Vitez 2022.”.

Povodom Dana općine Vitez, danas 25. travnja Gradska galerija Vitez je ugostila umjetnički bračni par, Seada i Halidu Emrić.

OGLAS

Umjetnici iz Bužima su upriličili prekrasnu izložbu umjetničkih grafika inspiriranu kulturnom baštinom BiH.

OGLAS

Halida Emrić (Bihać, 1965) dizajnerica je umjetničke keramike, članica Udruženja likovnih umjetnika primjenjenih umjetnosti Bosne i Hercegovine (ULUPUBiH). Izlagala je na preko 50 samostalnih izložbi u zemlji i inozemstvu: Sarajevo, Bihać, Tuzla, Ljubuški, Zvornik, Vitez, Cazin, Ključ, Beč, Istanbul, Klagenfurt, Ljubljana, Kastav, Buzet, Bosanska Krupa, Jajce, Travnik, Banja Luka, Tabriz, Piran, Ajdovščina, Kopar… Tri puta dobila je najveću nagradu za umjetnost u zemlji Collegium artisticum te nagradu publike na međunarodnoj izložbi minijature u Tuzli. Godine 2006. osnovala je umjetnički studij za izradu umjetničke keramike. Dobitnica je nagrade Akademije ženskog poduzetništva Bihać.

OGLAS

U mediju keramike kao primjenjene umjetnosti izradila je protokolarne darove za većinu općina i gradova u Bosni i Hercegovini. Dizajnirala je i izradila protokolarne darove za brojna godpodarska društva i društvene organizacije. Suradnica je brojnih galerija i muzeja: Historijski muzej BiH Sarajevo, Zavičajni muzej Travnik, Galerija “Plus” Banja Luka, Galerija ULUPUBiH Sarajevo, Galerija “Mandžić” Tuzla.

Sead Emrić (Bihać, 1965) slikar je i grafičar, član Udruženja likovnih umjetnika Bosne i Hercegovine (ULUBiH) od 1997. godine. Bavi se slikarstvom, grafikom, crtežom i heraldikom. Autor je brojnih slikarskih i grafičkih ciklusa. Do sada je priredio 97 samostalnih izložbi u domovini i svijetu. Sudionik je brojnih umjetničkih simpozija. Svoja djela predstavio je na preko 150 kolektivnih izložbi. Dobitnik je više domaćih i međunarodnih nagrada za svoju umjetnost.

Oglasi
LM