viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 23.06.22 @ 09:36

Vitežani su dugo čekali, 180 godina rada i djelovanja Matice hrvatske je proteklo da bi skupina iskusnih te mladih kulturnjaka, javnih radnika i intelektualaca utemeljila ogranak Matice hrvatske u Vitezu.

Video prilog Dnevnika RTV HB

Osnivačkoj skupštini posebnu pozornost i važnost dao je dolazak visokog izaslanstva Matice hrvatske iz Zagreba na čelu s predsjednikom Matice Mirom Gavranom, koji je u svome obraćanju istaknuo kako ogranak Matice u Vitezu nije jedan u nizu, nego jedan od najvažnijih te da je u rekordnom vremenu jedan ogranak ispunio sve preduvjete kako bi dobio zeleno svjetlo od središnjice Matice za utemeljenje. Posebno je pohvalio aktivnosti inicijativnog odbora u Vitezu i kazao da su Vitežani dobrodošli u Zagreb te da imaju otvorena vrata za realizaciju svih važnih ideja i ciljeva. “Od ogranka Matice hrvatske u Vitezu imamo značajna očekivanja, vjerujem u vas, imate naše puno povjerenje i potporu”, kazao je Gavran.

OGLAS

Nakon uvodnog dijela održani su izbori za vodstvo Matice hrvatske u Vitezu gdje je za predsjednika izabran viteški književnik i publicista Željko Kocaj, dopredsjednici su Jakov Križanović i Stjepan Alilović, a glavni tajnik Marko Lovrinović. U Predsjedništvo su kao članovi izabrani Nikola Šarić, Ivo Jandrić i Kristina Livančić dok Nadzorni odbor čine Ljilja Marić, Valentin Kafadar te Josip Rajić.

OGLAS
Oglasi
LM