spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Vitežanin večeras predstavlja zbornik radova u okviru programa Sarajevskog sajma knjiga i učila 2023.

- Oglasi -

U okviru programa 34. Sarajevskog sajma knjiga i učila 2023. večeras, 14. travnja 2023. godine u “Bosanskoj kući”- Centar Skenderija s početkom u 18,30 sati bit će upriličeno predstavljanje zbornika “Treperava svjetlost-120 Napretkovih pjesnika” priređivača Ante Zirduma.

- Oglasi -

Pored priređivača, književnika Ante Zirduma o zborniku će govoriti i Franjo Bratić, član Središnje uprave HKD Napredak i predsjednik HKD Napredak podružnica Usora.

U želji da baci svjetlost na duhovnu dimenziju svog djelovanja na književnom polju, a u povodu obilježavanja 120 godina od svoga utemeljenja, HKD Napredak odlučio je prirediti ovu prigodnu panoramu poezije u kojoj su izabrane pjesme 120 pjesnika sa po jednom pjesmom objavljenom u glasilima HKD Napredak – primarno u godišnjacima, a potom i drugim publikacijama, odnosno u knjigama poezije u nakladi HKD Napredak.

- Oglasi -

Radi se o književnicima koji su članovi Društva, stipendisti i simpatizeri u proteklih 120 godina od utemeljenja ili pak piscima koji su sudjelovali u nekoj od aktivnosti vezanoj za književni život i razne Napretkove projekte.

- Oglasi -

NAJNOVIJE OBJAVE

error: Sadržaj je zaštićen.