viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 29.11.22 @ 18:41

U organizaciji Središnje uprave HKD Napredak te uz svesrdnu pomoć Napretkove Glavne podružnice u Zagrebu, uz nazočnost oko 150 napretkovaca i gostiju, Hrvatsko kulturno društvo Napredak održalo je u Zagrebu u subotu, 26. studenoga, 69. Svečanu glavnu izvještajnu skupštinu.

Tijekom svečanog dijela skupštine nazočni su imali priliku i premijerno čuti novi aranžman himne Društva koji su uradili prof. Josip Popović (aranžman za orkestar) i profesorice Gordana Mišković i Ljiljana Marić (aranžman za zbor)

u čijem su snimanju sudjelovali puhački orkestar Limena glazba Lašva Nova Bila, vokalni sastav Viteški akordi iz Viteza (voditeljica Olga Krezić, prof.), ženski vokalni sastav Lašvanske dive iz Nove Bile (voditeljica Nanarela Bajo, prof.), Magdalena Marić, Tomislav Čorić, Luka Popović i Ivan Andrijašević.

OGLAS

Ono što je važno, a čemu se Vitežani mogu ponositi jeste dodjela priznanja, odnosno plaketa za suradnju i veliki doprinos radu i razvoju HKD Napredak, posebno za očuvanje tradicije i folklora, gdje je među malobrojnima ta čast pripala bivšem predsjedniku HKD ,,Napredak” podružnica Vitez, Zoranu Kupreškiću.

OGLAS

Inače, o Zoranu se ne treba puno govoriti jer su za njegov rad i predanost mnogi čuli, njegove dobre organizacijske vještine i kao dugogodišnjeg predsjednika i kao prijatelja, ali iznad svega kao velikog čovjeka možda su jedan od razloga zašto Napretkova podružnica u Vitezu ima preko 300 članova.

OGLAS

Zaslužan je najprije za obnoviteljski rad HKD Napredak podružnica Vitez, koji je započeo 1991. godine. Međutim, različiti događaji su utjecali na to da taj rad bude prekinut, kako bi ponovno bio nastavljen 1995. godine. U razdoblju od 1995. do 1997. godine folklornu skupinu HKD Napredak u Vitezu vodi sa svojim bratom Mirjanom. U tom razdoblju bude se i viteški pisci i pjesnici te se izdaje veliki broj knjiga. Vitez postaje poznat po izdavačkoj djelatnosti i gotovo sve knjige izlaze u izdanju Napretka. U sklopu društva od tada djeluju folklorne sekcije, najprije jedna, a sada četiri skupine, A, B, C i seniorska. I tako druge brojne sekcije, aktivnosti, promocije knjiga, važne edukacije pod okriljem su viteškog Napretka, a kojima između ostalih prvenstveno rukovodi, upravo Zoran Kupreškić.

Zoranu, koji trenutno obnaša dužnost dopredsjednika Društva želimo još puno društveno korisnoga rada, a posebno da okuplja mlade, ali i one starije oko Napretka. Čestitamo na ovom priznanju, ponosni smo na tebe, poručili su iz viteškog Napretka.

Oglasi
LM