Vitez
snijeg
0 ° C
0 °
0 °
100 %
4.1kmh
90 %
Uto
-0 °
Sri
-0 °
Čet
3 °
Pet
5 °
Sub
6 °

FOTO: Održan završni koncert HKD Napredak Vitez

U dvorani Hrvatskog doma u Vitezu u četvrtak, 25. lipnja održan je, na opće oduševljenje vjerne napretkove publike u Vitezu tradicionalni koncert HKD Napredak podružnica Vitez gdje su se predstavili domaći, napretkovi sastavi i izvođači.

Koncert je otvorila najmlađa harmonikaška skupina nakon koje je nastupila i ona starija, poznatija skupina koju već nekoliko godina uspješno vodi Gordana Mišković.

Da će se i u budućnosti Vitežani ponositi priznatim folklornim sastavima potvrdila je najmlađa folklorna skupina u kojoj najmlađi član ima 7 godina. Nakon najmlađih folkloraša nastupili su, naravno i oni stariji i iskusniji s više staža na pozornici.

Premijerni nastup na ovome koncertu imao je i vokalno- instrumentalni ansambl kojega također vodi vrijedna profesorica Mišković. Predstavili su se s dvije pjesme te mjesece priprema i truda okrunili vrlo dobrim nastupom uz odobravanje nazočne publike.

Na koncertu je nastupio i tamburaški sastav HKD Napredak Vitez, kao i pjevačka skupina Krčevljani koja isto tako djeluje pod okriljem ove, slobodni smo napisati najaktivnije napretkove lokalne podružnice koja kroz kalendarsku godinu priredi više od 100 raznih događaja i manifestacija.

Iz HKD Napredak zahvalili su i pokroviteljima koncerta, a prije svega HT Eronetu i Općini Vitez uz zadovoljstvo činjenicom kako nakon nekoliko mjeseci ponovno, iako u ograničenim kapacitetima, mogu biti sa publikom, koja im je prema riječima predsjednika HKD Napredak Zorana Kupreškića, najveći motiv za ustrajan rad te dodao kako je ponosan na više od 130 mladih koji su aktivni kroz napretkove sekcije.

NAJNOVIJE OBJAVE

- Advertisment -