viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 12.09.23 @ 13:36
OGLAS

Tvornica strojeva i hidraulike Bratstvo Novi Travnik raspisalo je javni oglas za popunu 120 radnih mjesta.

U javnom pozivu koji je objavljen na web stranici Tvornice Bratstvo Novi Travnik objavljen je spisak radnih mjesta na određeno vrijeme u trajanju od šest mjeseci, a najviše je potrebno metalostrugara.

OGLAS

Rukovodstvo BNT-a traži i 17 tehnologa, 11 bravara, 9 zavarivača i drugog osoblja.

OGLAS

Vlada Federacije BiH prije nekoliko dana dala je prethodnu suglasnost Skupštini društva BNT Tvornica strojeva i hidraulike d.d. Novi Travnik za imenovanje Džane Smailbegović i Milene Brkić za vršitelje dužnosti članova Nadzornog odbora ovog društva u ime državnog kapitala, do okončanja konkursne procedure, a najduže do tri mjeseca.

OGLAS

Bratstvo u Novom Travniku već dugo vremena ne posluje pozitivno, a još 2016. godine BNT je bio pri kraju realizacije prototipa prvog modernog topničkog oružja proizvedenog poslije rata u BiH, a radilo se o haubici kalibra 155 mm sa dometom od 40 kilometara i cijenom od milijun KM.

Međutim, od tada pa do danas, iz ove kompanije nisu davali nikakve izjave je li je ikada testirana te je li započeo njen izvoz iz BiH.

Od tada, BNT je prošao kroz brojne probleme, radničke neposluhe, kao i Binas u Bugojnu, ali posljednje imenovanje od Vlade FBiH i javni oglas za radna mjesta mogao bi značiti zaokret u poslovanju i neke bolje vjetrove za ovu granu industrije u BiH.

OGLAS
OGLAS
Oglasi
LM