spot_img
spot_img
spot_img
Vitez
oblačno
3.7 ° C
3.7 °
3.7 °
99 %
0.4kmh
100 %
Pet
8 °
Sub
10 °
Ned
9 °
Pon
13 °
Uto
11 °

BIHAMK: Bez prometnih pravila i propisa romobili su opasnost za sudionike u prometu

- Oglasi -
- Oglasi -

Bh. auto-moto klub (BIHAMK), kao jedna od vodećih organizacija u BiH na poslovima unaprjeđenja sigurnosti prometa, danas je u Sarajevu organizirao okrugli stol o temi ,,Sigurnost vozača električnih romobila i zakonska regulativa”.

Sudionici skupa bili su predstavnici institucija u BiH, koje imaju zanimanje u rješavanju problema električnih romobila u našoj zemlji, s obzirom na to da je na bh. cestama povećan broj korisnika ovih prijevoznih sredstava i da je sigurnost njih, a i drugih sudionika u prometu, samim tim ugrožena bez definiranih pravila i propisa.

- Oglasi -

Skupu su prisustvovali predstavnici Ministarstva unutarnjih poslova i prometa, predstavnici kompanija koje se bave iznajmnjivanjem romobila u BiH, kao i drugih institucija i tvrtki koje imaju interes za rješavanje ovog problema.

- Oglasi -

Koordinatorica za trening i edukaciju iz BIHAMK-a Silma Muminović za Fenu je kazala da je cilj okruglog stola da se pozovu svi donositelji odluka, kao i svi kojih se tiče ova tema, da na jednom mjestu iznesu stanje o sigurnosti sudionika u prometu, otvori rasprava o rješavanju ovog problema i na kraju donesu konkretni zajednički prijedlozi.

,,Sve je veći broj električnih romobila na bh. cestama, s obzirom na to da su isti bez ikakvih prepreka pri kupovini i vožnji dostupni široj masi ljudi. Iz tog razloga svjedoci smo i prometnih nezgoda u kojima sudjeluju vozači električnih romobila sa drugim sudionicima u prometu. Bez prometnih pravila i propisa ova prijevozna sredstva trenutno predstavljaju opasnost za sve sudionike u prometu i zbog toga moramo predati veću pozornost i značaj rješavanju ovog problema”, kazala je Muminović.

Na okruglom stolu BIHAMK je predstavio prvo istrživanje o vozačima električnih romobila u BiH.

Govornici su bili stručnjaci iz ove oblasti Dino Hajrić, Muhamed Mulahmetović i Osman Lindov sa Fakulteta za promet i komunikacije, te posebna gošća Feike Van Schaik iz Auto moto kluba Nizozemske (ANWB), koja je prenijela dobre prakse i iskustva iz svoje zmelje, a tiču se korištenja električnih romobila.

- Oglasi -
spot_imgspot_img
spot_img

NAJNOVIJE OBJAVE

error: Sadržaj je zaštićen.