Odličan recept za cheesecake koji je završen u periodu od pola sata.
Sastojci:
300 g samljevenog keksa
200 g otopljenog margarina
3 velike žlice šećera
KREMA
300 ml šlaga
500 g svježeg sira
1 krem fiks
1 vanilin šećer
70 g šećera u prahu
GLAZURA
1 crvena želatina
500 g svježih jagoda.
Usitnite petit keks i pomješajte ga sa margarinom te dodajte šećer.
Iskoristite kalup za torte veličine 26 mm. Napunite ga sa smjesom od keksa, rukama utisnite smjesu tako da bude što ravnije na dnu i stavite u hladnjak dok pravite kremu.
Dok se podloga hladi, izmutite šlag, nakon nekoliko minuta dodajte 1 krem fiks ili šlag fiks (svejedno). U odvojenu zdjelu izmutite sir sa vanilin šećerom i šećerom te pomješajte sve skupa sa šlagom.
Krema je gotova!
Pripremite jagode!
Pola jagoda rezati na kockice i staviti unutar smjese, a ostatak rezati na pola i ostavljati za dekoraciju.
Pola smjese izliti u kalup sa podlogom, dodati jagode narezane na kockice te izliti ostatak smjese.
Poredati polovice jagoda po torti i na kraju izliti 1 crvenu želatinu preko toga (želatinu raditi po uputi s vrečice). I staviti u hladnjak na nekoliko sati.
Izvor: coolinarka