viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 06.04.24 @ 12:16
OGLAS

Na početku ove godine došlo je do velike promjene u poretku najvećih izvoznika iz Bosne i Hercegovine. Prvi put u mnogo posljednjih godina, poziciju najvećeg izvoznika iz Bosne i Hercegovine preuzela je jedna kompanija iz Republike Srpske – Alumina Zvornik.

Alumina je dugi niz godina pri samom vrhu popisa, ali sada je preuzela čelnu poziciju, prema podacima za prva tri mjeseca 2024. godine, piše BiznisInfo. Na drugom mjestu je lukavački GIKIL, a slijedi tvrtka TT kabeli iz Širokog Brijega. Ovo je popis deset najvećih bh. izvoznika u prvom tromjesečju 2024., poredanih prema visini izvoza:

OGLAS
Deset najvećih bh. izvoznika

Podsjetimo da je najveći izvoznik iz BiH u prošloj godini bio ArcelorMittal Zenica. No, on je sada doživio dramatičan pad na čak osmo mjesto.

OGLAS

Kada se radi o najvećim uvoznicima u prva tri mjeseca ove godine, popis predvodi Holdina, kćerka tvrtke hrvatskog naftnog giganta INA-e. GIKIL je i ovdje na drugom mjestu, a treća je Optima grupa Banja Luka, piše Biznisinfo. Ovo je popis najvećih bh. uvoznika u prvom tromjesečju ove godine:

OGLAS
Deset najvećih bh. uvoznika
OGLAS
OGLAS
Oglasi
LM