viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 01.05.24 @ 05:37
OGLAS

Turistička sezona je pred vratima, a u našem jedinom gradu na moru Neumu imaju velika očekivanja.

Za sada sve ide u dobrom smjeru, jer, kako u razgovoru za „Avaz“ kaže neumski načelnik Dragan Jurković, ovogodišnja predsezona je iznad svih očekivanja. – Kongresni turizam se prilično dobro oporavio poslije pandemijskih godina. Nakon što je većina hotela s radom počela prije neka dva mjeseca, sve je više grupnih i individualnih dolazaka. Za prvosvibanjske praznike i naredni vikend, također, sudeći prema najavama, većina smještajnih kapaciteta, kada govorimo o hotelima, popunjena je – kaže Jurković.

OGLAS

Iako vjeruju da će i ove godine zabilježiti odlične turističke rezultate, ipak, mjesta za oprez, kako naglašava Jurković, uvijek ima. – Mi se, naravno, nadamo najboljem, ali treba imati na umu da je turizam osjetljiva gospodarska grana i ono što nas je, takoreći, opeklo posljednjih godina jesu globalne promjene na koje ne možemo utjecati – govori Jurković.

OGLAS

U Neumu se posljednjih godina trude poboljšati turističku ponudu, ali i unaprijediti infrastrukturu. Međutim, kako kaže Jurković, na brojne projekte utječu dugotrajni postupci javnih nabava. – Trenutno smo u procesu javne nabave za uređenje dijela šetnice između hotela „Grand“ i „Sunce“, praktično, samog centralnog dijela. Ali, kako se nikad ne zna hoće li biti žalbi, neizvjesno je hoćemo li to uspjeti uraditi do glavne sezone – kaže Jurković. Neumski načelnik nada se da će do sredine ljeta biti završeni radovi i na zgradi Općine. Podsjeća na to da su rokovi probijeni, a na to je, kaže, utjecao niz faktora. – Imali smo sastanak s izvođačem radova i ja se nadam da ćemo, zaista, u lipnju mati završenu zgradu nakon toliko godina iščekivanja i da ćemo, napokon, što se tiče općinske administracije, svi biti na jednom mjestu – navodi Jurković. Govoreći u ovom trenutku, najave za samu sezonu, pa i posezonu su odlične, kaže Jurković.

OGLAS
OGLAS
OGLAS
Oglasi
LM