viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 09.04.24 @ 08:55
OGLAS

Neumski hoteli su uglavnom otvoreni, a brojni turistički radnici pripremaju se za intenzivnije dolaske od sredine travnja. Četvrti mjesec u godini u Neumu je, kažu, skoro u pravilu loš, međutim, ovaj put je nešto drugačija situacija.

U proteklim danima je bilo stranih, a ponešto i domaćih turista koji su Uskrs odlučili provesti u Neumu, a dijelom su to bili gosti-učesnici seminara i slično.

OGLAS

– Trenutne brojke su zanemarive, uglavnom, to su grupice s dalekih istočnih tržišta ili Nijemaca i Francuza te pokoji seminar, ali, definitivno, veliki rast očekujemo poslije 20. travnja – kaže za Dnevni avaz Davor Krešić iz Udruženja neumskih hotelijera.

OGLAS

Pojasnio je da će u tom periodu uslijediti veći broj kongresa, seminara i sličnih aktivnosti, ali i organizirani skupni dolasci, nakon čega slijede prvosvibanjski praznici.

OGLAS

– Definitivno, imamo i solidne najave za bajramske blagdane, a ove godine nekako naruku idu praznici koji se vežu za vikend, tako da, pogotovo za Prvi svibanj, očekujemo boravke od tri i više noćenja – dodao je Krešić.

Na osnovu dobrog stanja bookinga, kako je istaknuo, popunjenost u hotelima je od sredine travnja na 70 posto i više. Budući da naši ljudi, kako je naveo, u posljednji tren nerijetko bookiraju smještaj, računica je da bi predsezona mogla biti prilično dobra. – Što se tiče glavne sezone, najave su odlične. Spremni smo, uglavnom, za vrlo dobru sezonu ako nas, eventualno, nešto ne poremeti na što nemamo utjecaj, ali što se tiče samih najava, zaista, situacija je jako obećavajuća – iznio je sugovornik.

Kada je riječ o cijenama, u Neumu se drže trenutno lanjske, a više hotela i drugih smještajnih objekata nudi i akcijske ponude i druge povoljne aranžmane. – Što se tiče same sezone, imat ćemo porast cijena od 5 do maksimalno 10 posto, ovisno od hotela i perioda. Dakle, ništa strašno u odnosu na prošlu godinu, već minimalno, uzevši u obzir inflaciju, ulazne troškove, plaće radnicima i slično – rekao je Krešić.

U špici sezone u Neumu se cijena hotelskog smještaja na bazi punog pansiona za par s dvoje djece kretala između 400 i 500 KM. Iako je i lani u odnosu na godinu prije zabilježeno povećanje cijena smještaja između 10 i 15 posto, ipak, naš jedini grad na moru je slovio kao najjeftinija destinacija na Jadranu.

OGLAS
OGLAS
Oglasi
LM